Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Fasolę umieścić w misce, zalać wodą i namoczyć przez kilka godzin.
Wszystkie pozostałe warzywa obrać.
Cebulę posiekać, marchewki i pietruszki pokroić na plasterki.
Ziemniaki, buraki i pomidory pokroić w kostkę.
Na dnie dużego garnka rozgrzać oliwę, zeszklić na niej cebulę, marchewki i pietruszki.
Następnie dodać pokrojone buraki.
Całość zalać bulionem i gotować przez ok. 10 minut.
Namoczoną fasolę podgotować w międzyczasie w osobnym garnku.
Do gotujących się warzyw dodać ziemniaki.
Całość gotować na wolnym ogniu przez ok. 30 minut.
Na zakończenie dodać pokrojone w kostkę pomidory i ugotowaną fasolę.
Zupę doprawić sokiem z cytryny, octem winnym, pieprzem oraz roztartymi z solą ząbkami czosnku. Udekorować posiekaną natką pietruszki.
W zależności o preferencji barszcz ukraiński z ziemniakami i fasolą można podawać z lub bez dodatku śmietany.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0