Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Barszcz biały z jajkiem sadzonym to pożywna i pyszna zupa, którą możesz podać najbliższym także na specjalne okazje, np. na Wielkanoc. Barszcz biały z jajkiem sadzonym przygotuj, używając Barszczu białego Nasza Specjalność WINIARY, a dodatkowo szynki i jajka. Wierzch zupy możesz udekorować natką pietruszki. Barszcz biały będzie jeszcze bardziej pożywny, jeśli podasz go z pieczywem lub do zupy dodasz pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Smacznego!
Przygotowanie
29 min
Krok 1
5 min
Do garnka wlej 1 l zimnej wody, wsyp zawartość opakowania Białego barszczu, dodaj śmietanę.
Krok 2
5 min
Zagotuj mieszając, gotuj na wolnym ogniu 5 minut.
Krok 3
5 min
Szynkę pokrój w paseczki i dodaj do zupy.
Krok 4
10 min
Na patelni rozpuść masło, wbij ostrożnie jajka, posól, gdy białko lekko się zetnie, wlej 3 łyżki gorącej wody i przykryj patelnię pokrywką.
Krok 5
2 min
Smaż 1-2 minuty. Wykrój szklanką lub foremką tak, żeby żółtko było w środku.
Krok 6
2 min
Zupę rozlej do talerzy, włóż jajko sadzone i posyp natką pietruszki.
Krok 1
z
6
Do garnka wlej 1 l zimnej wody, wsyp zawartość opakowania Białego barszczu, dodaj śmietanę.
Krok 2
z
6
Zagotuj mieszając, gotuj na wolnym ogniu 5 minut.
Krok 3
z
6
Szynkę pokrój w paseczki i dodaj do zupy.
Krok 4
z
6
Na patelni rozpuść masło, wbij ostrożnie jajka, posól, gdy białko lekko się zetnie, wlej 3 łyżki gorącej wody i przykryj patelnię pokrywką.
Krok 5
z
6
Smaż 1-2 minuty. Wykrój szklanką lub foremką tak, żeby żółtko było w środku.
Krok 6
z
6
Zupę rozlej do talerzy, włóż jajko sadzone i posyp natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0