Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Barszcz biały z jajkiem sadzonym

Barszcz biały z jajkiem sadzonym

(0)
29min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY Nasza Specjalność Barszcz biały
2  łyżek
Kwaśna Śmietana 18%
100  g
Szynka
4 
Jajko
2  łyżek
Masło
1  łyżka
Pietruszka
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
13.64 g
Węglowodany
1.56 g
Tłuszcze
14.53 g
Wartość energetyczna
229.68 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Barszcz biały z jajkiem sadzonym to pożywna i pyszna zupa, którą możesz podać najbliższym także na specjalne okazje, np. na Wielkanoc. Barszcz biały z jajkiem sadzonym przygotuj, używając Barszczu białego Nasza Specjalność WINIARY, a dodatkowo szynki i jajka. Wierzch zupy możesz udekorować natką pietruszki. Barszcz biały będzie jeszcze bardziej pożywny, jeśli podasz go z pieczywem lub do zupy dodasz pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Smacznego!

RecipeFull HTML Comp

Zainspiruj się również

  Tani obiad z mięsem – pomysły i przepisy   Tanie przepisy na obiad za 10 zł – z mięsem

Przygotowanie

29 min
  • Krok 1

    5 min
    Do garnka wlej 1 l zimnej wody, wsyp zawartość opakowania Białego barszczu, dodaj śmietanę.
  • Krok 2

    5 min
    Zagotuj mieszając, gotuj na wolnym ogniu 5 minut.
  • Krok 3

    5 min
    Szynkę pokrój w paseczki i dodaj do zupy.
  • Krok 4

    10 min
    Na patelni rozpuść masło, wbij ostrożnie jajka, posól, gdy białko lekko się zetnie, wlej 3 łyżki gorącej wody i przykryj patelnię pokrywką.
  • Krok 5

    2 min
    Smaż 1-2 minuty. Wykrój szklanką lub foremką tak, żeby żółtko było w środku.
  • Krok 6

    2 min
    Zupę rozlej do talerzy, włóż jajko sadzone i posyp natką pietruszki.
Barszcz biały z jajkiem sadzonym

Krok 1 z 6

Do garnka wlej 1 l zimnej wody, wsyp zawartość opakowania Białego barszczu, dodaj śmietanę.

Barszcz biały z jajkiem sadzonym

Krok 2 z 6

Zagotuj mieszając, gotuj na wolnym ogniu 5 minut.

Barszcz biały z jajkiem sadzonym

Krok 3 z 6

Szynkę pokrój w paseczki i dodaj do zupy.

Barszcz biały z jajkiem sadzonym

Krok 4 z 6

Na patelni rozpuść masło, wbij ostrożnie jajka, posól, gdy białko lekko się zetnie, wlej 3 łyżki gorącej wody i przykryj patelnię pokrywką.

Barszcz biały z jajkiem sadzonym

Krok 5 z 6

Smaż 1-2 minuty. Wykrój szklanką lub foremką tak, żeby żółtko było w środku.

Barszcz biały z jajkiem sadzonym

Krok 6 z 6

Zupę rozlej do talerzy, włóż jajko sadzone i posyp natką pietruszki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Wielkanoc
  • Z jajkami
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Klasyczna szczawiowa z jajkiem na twardo lub w koszulce

    Klasyczna szczawiowa z jajkiem na twardo lub w koszulce

    1 godz 27 min Łatwy
  • Zupa cebulowa z białym winem

    Zupa cebulowa z białym winem

    37 min Łatwy
  • Żurek razowy z jajkiem po benedyktyńsku, kiełbasą i majerankiem

    Żurek razowy z jajkiem po benedyktyńsku, kiełbasą i majerankiem

    46 min
  • Orientalny żurek

    Orientalny żurek

    27 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu