Barszcz biały z jajkiem sadzonym
29min
Łatwy
1 opakowanie
2 łyżek
Kwaśna Śmietana 18%
100 g
Szynka
4
Jajko
2 łyżek
Masło
1 łyżka
Pietruszka
1 trochę
Sól
.
Wartości odżywcze
Białko
13.64 g
Węglowodany
1.56 g
Tłuszcze
14.53 g
Wartość energetyczna
229.68 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
29 min
Krok 1
5 min
Do garnka wlej 1 l zimnej wody, wsyp zawartość opakowania Białego barszczu, dodaj śmietanę.
Krok 2
5 min
Zagotuj mieszając, gotuj na wolnym ogniu 5 minut.
Krok 3
5 min
Szynkę pokrój w paseczki i dodaj do zupy.
Krok 4
10 min
Na patelni rozpuść masło, wbij ostrożnie jajka, posól, gdy białko lekko się zetnie, wlej 3 łyżki gorącej wody i przykryj patelnię pokrywką.
Krok 5
2 min
Smaż 1-2 minuty. Wykrój szklanką lub foremką tak, żeby żółtko było w środku.
Krok 6
2 min
Zupę rozlej do talerzy, włóż jajko sadzone i posyp natką pietruszki.
Barszcz biały z jajkiem sadzonym to pożywna i pyszna zupa, którą możesz podać najbliższym także na specjalne okazje, np. na Wielkanoc. Barszcz biały z jajkiem sadzonym przygotuj, używając Barszczu białego Nasza Specjalność WINIARY, a dodatkowo szynki i jajka. Wierzch zupy możesz udekorować natką pietruszki. Barszcz biały będzie jeszcze bardziej pożywny, jeśli podasz go z pieczywem lub do zupy dodasz pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Smacznego!
Komentarze 0