Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Barszcz biały z jajkiem sadzonym

(0)
29min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY Nasza Specjalność Barszcz biały
2  łyżek
Kwaśna Śmietana 18%
100  g
Szynka
4 
Jajko
2  łyżek
Masło
1  łyżka
Pietruszka
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
13.64 g
Węglowodany
1.56 g
Tłuszcze
14.53 g
Wartość energetyczna
229.68 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Barszcz biały z jajkiem sadzonym to pożywna i pyszna zupa, którą możesz podać najbliższym także na specjalne okazje, np. na Wielkanoc. Barszcz biały z jajkiem sadzonym przygotuj, używając Barszczu białego Nasza Specjalność WINIARY, a dodatkowo szynki i jajka. Wierzch zupy możesz udekorować natką pietruszki. Barszcz biały będzie jeszcze bardziej pożywny, jeśli podasz go z pieczywem lub do zupy dodasz pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Smacznego!

Przygotowanie

29 min
  • Krok 1

    5 min
    Do garnka wlej 1 l zimnej wody, wsyp zawartość opakowania Białego barszczu, dodaj śmietanę.
  • Krok 2

    5 min
    Zagotuj mieszając, gotuj na wolnym ogniu 5 minut.
  • Krok 3

    5 min
    Szynkę pokrój w paseczki i dodaj do zupy.
  • Krok 4

    10 min
    Na patelni rozpuść masło, wbij ostrożnie jajka, posól, gdy białko lekko się zetnie, wlej 3 łyżki gorącej wody i przykryj patelnię pokrywką.
  • Krok 5

    2 min
    Smaż 1-2 minuty. Wykrój szklanką lub foremką tak, żeby żółtko było w środku.
  • Krok 6

    2 min
    Zupę rozlej do talerzy, włóż jajko sadzone i posyp natką pietruszki.
Barszcz biały z jajkiem sadzonym

Krok 1 z 6

Do garnka wlej 1 l zimnej wody, wsyp zawartość opakowania Białego barszczu, dodaj śmietanę.

Barszcz biały z jajkiem sadzonym

Krok 2 z 6

Zagotuj mieszając, gotuj na wolnym ogniu 5 minut.

Barszcz biały z jajkiem sadzonym

Krok 3 z 6

Szynkę pokrój w paseczki i dodaj do zupy.

Barszcz biały z jajkiem sadzonym

Krok 4 z 6

Na patelni rozpuść masło, wbij ostrożnie jajka, posól, gdy białko lekko się zetnie, wlej 3 łyżki gorącej wody i przykryj patelnię pokrywką.

Barszcz biały z jajkiem sadzonym

Krok 5 z 6

Smaż 1-2 minuty. Wykrój szklanką lub foremką tak, żeby żółtko było w środku.

Barszcz biały z jajkiem sadzonym

Krok 6 z 6

Zupę rozlej do talerzy, włóż jajko sadzone i posyp natką pietruszki.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Wielkanoc
  • Z jajkami
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Klasyczna szczawiowa z jajkiem na twardo lub w koszulce

    1 godz 27 min Łatwy
  • Żurek razowy z jajkiem po benedyktyńsku, kiełbasą i majerankiem

    46 min
  • Zupa cebulowa z białym winem

    37 min Łatwy
  • Orientalny żurek

    27 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu