
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Babeczki z kremem budyniowym
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
30 minKrok 2
3 minKrok 3
5 minKrok 4
2 minKrok 5
15 minKrok 6
3 minKrok 7
5 minKrok 8
3 minKrok 9
2 minKrok 1 z 9
Połącz mąkę, masło, cukier i 2 żółtka - zagnieć z nich ciasto. Odstaw do lodówki na 30 minut.
Krok 2 z 9
Foremki do babeczek wysmaruj tłuszczem (np. masłem)
Krok 3 z 9
Ciasto wyjmij z lodówki i rozwałkuj.
Krok 4 z 9
Nagrzej piekarnik do 180 stopni C
Krok 5 z 9
Wykrawaj szklanką małe kółka ciasta i wylepiaj nimi foremki. Babeczki piecz 15 minut.
Krok 6 z 9
Zagotuj szklankę mleka.
Krok 7 z 9
W pozostałej ilości mleka rozprowadź Budyń i 4 żółtka. Mieszankę dodaj do wrzącego mleka. Całość zagotuj.
Krok 8 z 9
Wyciągnij z piekarnika babeczki i napełnij je budyniową masą.
Krok 9 z 9
Lekko przestudzone babeczki udekoruj ulubionymi owocami.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0