Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Babeczki z kremem budyniowym

0
68 min
Łatwy

Składniki

-
30 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1.5 szklanek
Mleko
6 
Żółtko
300 g
Mąka pszenna
150 g
Masło
30 
Truskawki
1 trochę
Masło
2 łyżek
Cukier puder

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.08 g
Węglowodany
9.4 g
Tłuszcze
6.32 g
Wartość energetyczna
102.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

68 min
Krok 1
30 min
Połącz mąkę, masło, cukier i 2 żółtka - zagnieć z nich ciasto. Odstaw do lodówki na 30 minut.
Krok 2
3 min
Foremki do babeczek wysmaruj tłuszczem (np. masłem)
Krok 3
5 min
Ciasto wyjmij z lodówki i rozwałkuj.
Krok 4
2 min
Nagrzej piekarnik do 180 stopni C
Krok 5
15 min
Wykrawaj szklanką małe kółka ciasta i wylepiaj nimi foremki. Babeczki piecz 15 minut.
Krok 6
3 min
Zagotuj szklankę mleka.
Krok 7
5 min
W pozostałej ilości mleka rozprowadź Budyń i 4 żółtka. Mieszankę dodaj do wrzącego mleka. Całość zagotuj.
Krok 8
3 min
Wyciągnij z piekarnika babeczki i napełnij je budyniową masą.
Krok 9
2 min
Lekko przestudzone babeczki udekoruj ulubionymi owocami.
Babeczki z kremem budyniowym

Krok 1 z 9

Połącz mąkę, masło, cukier i 2 żółtka - zagnieć z nich ciasto. Odstaw do lodówki na 30 minut.

Babeczki z kremem budyniowym

Krok 2 z 9

Foremki do babeczek wysmaruj tłuszczem (np. masłem)

Babeczki z kremem budyniowym

Krok 3 z 9

Ciasto wyjmij z lodówki i rozwałkuj.

Babeczki z kremem budyniowym

Krok 4 z 9

Nagrzej piekarnik do 180 stopni C

Babeczki z kremem budyniowym

Krok 5 z 9

Wykrawaj szklanką małe kółka ciasta i wylepiaj nimi foremki. Babeczki piecz 15 minut.

Babeczki z kremem budyniowym

Krok 6 z 9

Zagotuj szklankę mleka.

Babeczki z kremem budyniowym

Krok 7 z 9

W pozostałej ilości mleka rozprowadź Budyń i 4 żółtka. Mieszankę dodaj do wrzącego mleka. Całość zagotuj.

Babeczki z kremem budyniowym

Krok 8 z 9

Wyciągnij z piekarnika babeczki i napełnij je budyniową masą.

Babeczki z kremem budyniowym

Krok 9 z 9

Lekko przestudzone babeczki udekoruj ulubionymi owocami.

Słodka pokusa, czyli kruche babeczki z kremem budyniowym. Chrupkie ciasto, śmietankowy krem oraz owoce (świeże lub z konfitur) tworzą idealną kompozycję smaków. Kto bardzo się spieszy, może użyć gotowych kruchych babeczek, które wystarczy napełnić budyniowym kremem i udekorować owocami, ale wiadomo, że najlepsze są babeczki upieczone własnoręcznie...
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika