Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
warzywa strączkowe

Kiełki fasoli mung

Kiełki fasoli mung są praktycznie uniwersalne. Pasują do kanapek, sałatek, tortilli, potraw smażonych i gotowanych, dla mięsożerców i wegetarian :)

Przepisy 10

Zupa pho - pyszny i prosty azjatycki rosół wołowy

Zupa pho - pyszny i prosty azjatycki rosół wołowy

1 godz 25 min Łatwy
Fasola mung z warzywami z patelni

Fasola mung z warzywami z patelni

70 ze 100
5 godz 15 min Łatwy
Zupa chińska ostro-słodka

Zupa chińska ostro-słodka

2 godz 5 min Łatwy
Tajska zupa z mleczkiem kokosowym, groszkiem cukrowym i kolendrą

Tajska zupa z mleczkiem kokosowym, groszkiem cukrowym i kolendrą

40 min Łatwy
Zupa chińska warzywna

Zupa chińska warzywna

23 min Łatwy
Wegetariańska zupa a la ramen

Wegetariańska zupa a la ramen

31 min Łatwy
Sałatka z szynką i majonezem

Sałatka z szynką i majonezem

28 min Łatwy
Wieprzowina z nutą Orientu

Wieprzowina z nutą Orientu

65 ze 100
57 min Łatwy
Zupa Ramen

Zupa Ramen

3 godz 25 min Łatwy
Danie chińskie z ryżem

Danie chińskie z ryżem

95 ze 100
45 min Łatwy

Kiełki fasoli mung są popularne w tradycyjnej kuchni chińskiej, ale doskonale skomponują się z wieloma daniami z typowej kuchni polskiej oraz z codziennym kanapkami, prostymi sałatkami na zimno, wieloma daniami na ciepło.

Kiełki fasoli mung są chrupkie, w smaku mogą przypominać łuskany groszek. Nadają się do podawania na zimno i na ciepło, do pieczenia i smażenia, potraw grillowanych i duszonych.

Przepisy z kiełkami fasoli mung to bogactwo pomysłów na wartościowe jedzenie – pełne witamin i składników mineralnych. Wypróbuj sałatki z kiełkami fasoli i łososiem wędzonym, kurczaka nadziewanego kiełkami, zupę jogurtowo-ziołową, tortillę z warzywami.

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu