Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Wieprzowina z nutą Orientu
Dodaj do CookBook

Wieprzowina z nutą Orientu

(0)
57 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest danusia19671
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Kostka mięsna WINIARY
300  g
Polędwica wieprzowa
1 
Cebula
3  ząbków
Czosnek
1  łyżka
Sos sojowy jasny
1  łyżka
Olej sezamowy
2  łyżek
Olej
100  g
Boczniaki
200  ml
Woda
1  łyżka
Sezam prażony
1  kubek
Kiełki fasoli mung
trochę
Cukier
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
8.4 g
Wartość energetyczna
282 kcal
Tłuszcze
16.1 g
Białko
25.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wieprzowina z nutą Orientu, czyli mięso wieprzowe pokrojone w paseczki, marynowane w sosie sojowym i oleju sezamowym. Wieprzowinę o orientalnej nucie smażymy w towarzystwie boczniaków, Kostki mięsnej WINIARY i czosnku, a tuż przed podaniem dekorujemy ją uprażonym sezamem i kiełkami. Aby orientalnej tradycji stało się zadość, smażoną wieprzowinę podawaj z makaronem ryżowym.

Przygotowanie

57 min
  • Krok 1

    5 min
    Polędwice oczyść i pokrój w paski.
  • Krok 2

    5 min
    Cebulę posiekaj w piórka, a czosnek w plasterki.
  • Krok 3

    30 min
    Mięso marynuj w sosie sojowym i oleju sezamowym minimum 30 minut.
  • Krok 4

    10 min
    Na rozgrzaną patelnię, wlej olej, dodaj kawałki mięsa i obsmaż krótko aż będą rumiane.
  • Krok 5

    5 min
    Dodaj cebulę, czosnek oraz boczniaki pokrojone w paski. Całość zalej wodą, dodaj Kostkę Mięsną WINIARY i wymieszaj.
  • Krok 6

    2 min
    Dopraw cukrem i pieprzem, a na końcu posyp prażonym sezamem oraz kiełkami mung. Podawaj z makaronem ryżowym lub pszennym wg. uznania.
Wieprzowina z nutą Orientu

Krok 1 z 6

Polędwice oczyść i pokrój w paski.

Wieprzowina z nutą Orientu

Krok 2 z 6

Cebulę posiekaj w piórka, a czosnek w plasterki.

Wieprzowina z nutą Orientu

Krok 3 z 6

Mięso marynuj w sosie sojowym i oleju sezamowym minimum 30 minut.

Wieprzowina z nutą Orientu

Krok 4 z 6

Na rozgrzaną patelnię, wlej olej, dodaj kawałki mięsa i obsmaż krótko aż będą rumiane.

Wieprzowina z nutą Orientu

Krok 5 z 6

Dodaj cebulę, czosnek oraz boczniaki pokrojone w paski. Całość zalej wodą, dodaj Kostkę Mięsną WINIARY i wymieszaj.

Wieprzowina z nutą Orientu

Krok 6 z 6

Dopraw cukrem i pieprzem, a na końcu posyp prażonym sezamem oraz kiełkami mung. Podawaj z makaronem ryżowym lub pszennym wg. uznania.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Kuchnia chińska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tacos al pastor z wieprzowiną i salsą ananasową

    Tacos al pastor z wieprzowiną i salsą ananasową

    55 min Średni
  • Wieprzowina po seczuańsku

    Wieprzowina po seczuańsku

    50 min Łatwy
  • Udon z wieprzowiną i grzybami w sosie Teriyaki

    Udon z wieprzowiną i grzybami w sosie Teriyaki

    34 min Łatwy
  • Galareta z kurzych łapek z wieprzowiną

    Galareta z kurzych łapek z wieprzowiną

    6 godz 35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu