Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Polędwice oczyść i pokrój w paski.
Cebulę posiekaj w piórka, a czosnek w plasterki.
Mięso marynuj w sosie sojowym i oleju sezamowym minimum 30 minut.
Na rozgrzaną patelnię, wlej olej, dodaj kawałki mięsa i obsmaż krótko aż będą rumiane.
Dodaj cebulę, czosnek oraz boczniaki pokrojone w paski. Całość zalej wodą, dodaj Kostkę Mięsną WINIARY i wymieszaj.
Dopraw cukrem i pieprzem, a na końcu posyp prażonym sezamem oraz kiełkami mung. Podawaj z makaronem ryżowym lub pszennym wg. uznania.