Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wieprzowina z nutą Orientu

0
57 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300 g
Polędwica wieprzowa
1 
Cebula
3 ząbków
Czosnek
1 łyżka
Sos sojowy jasny
1 łyżka
Olej sezamowy
2 łyżek
Olej
100 g
Boczniaki
200 ml
Woda
1 łyżka
Sezam prażony
1 kubek
Kiełki fasoli mung
1 trochę
Cukier
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
16.1 g
Węglowodany
8.35 g
Wartość energetyczna
281.96 kcal
Białko
25.79 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

57 min
Krok 1
5 min
Polędwice oczyść i pokrój w paski.
Krok 2
5 min
Cebulę posiekaj w piórka, a czosnek w plasterki.
Krok 3
30 min
Mięso marynuj w sosie sojowym i oleju sezamowym minimum 30 minut.
Krok 4
10 min
Na rozgrzaną patelnię, wlej olej, dodaj kawałki mięsa i obsmaż krótko aż będą rumiane.
Krok 5
5 min
Dodaj cebulę, czosnek oraz boczniaki pokrojone w paski. Całość zalej wodą, dodaj Kostkę Mięsną WINIARY i wymieszaj.
Krok 6
2 min
Dopraw cukrem i pieprzem, a na końcu posyp prażonym sezamem oraz kiełkami mung. Podawaj z makaronem ryżowym lub pszennym wg. uznania.
Wieprzowina z nutą Orientu

Krok 1 z 6

Polędwice oczyść i pokrój w paski.

Wieprzowina z nutą Orientu

Krok 2 z 6

Cebulę posiekaj w piórka, a czosnek w plasterki.

Wieprzowina z nutą Orientu

Krok 3 z 6

Mięso marynuj w sosie sojowym i oleju sezamowym minimum 30 minut.

Wieprzowina z nutą Orientu

Krok 4 z 6

Na rozgrzaną patelnię, wlej olej, dodaj kawałki mięsa i obsmaż krótko aż będą rumiane.

Wieprzowina z nutą Orientu

Krok 5 z 6

Dodaj cebulę, czosnek oraz boczniaki pokrojone w paski. Całość zalej wodą, dodaj Kostkę Mięsną WINIARY i wymieszaj.

Wieprzowina z nutą Orientu

Krok 6 z 6

Dopraw cukrem i pieprzem, a na końcu posyp prażonym sezamem oraz kiełkami mung. Podawaj z makaronem ryżowym lub pszennym wg. uznania.

Wieprzowina z nutą Orientu, czyli mięso wieprzowe pokrojone w paseczki, marynowane w sosie sojowym i oleju sezamowym. Wieprzowinę o orientalnej nucie smażymy w towarzystwie boczniaków, Kostki mięsnej WINIARY i czosnku, a tuż przed podaniem dekorujemy ją uprażonym sezamem i kiełkami. Aby orientalnej tradycji stało się zadość, smażoną wieprzowinę podawaj z makaronem ryżowym.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika