Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pierś z kurczaka kroję w kostkę i wrzucam na patelnie, przyprawiam papryką i solą i podsmażam na oleju.
Czosnek obieram i kroję w cieniutkie plasterki i dodaję do mięsa - mieszam. Grzybki (ja miałam ze słoika) delikatnie odcedzam i kroję w paseczki, w taki sam sposób kroję marchew.
Pora kroję w cienkie piórka lub talarki. Kiełki opłukuję pod wodą. Cebulę obieram i kroję w piórka. Paprykę siekam w małe kosteczki lub paseczki.
Przyprawiam jeszcze raz do smaku solą, pieprzem i papryką czerwoną. Śmietanę mieszam z połową szklanki wody (gorącej) i gdy warzywa zmiękną a mięso się zarumieni dolewam na patelnie.
Gdy sos jest za gęsty możemy rozcieńczyć go maślanką. Mieszam. Całość podaje na ryżu.