Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Danie chińskie z ryżem
Dodaj do CookBook

Danie chińskie z ryżem

(0)
45 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Agata
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Pierś Z Kurczaka
trochę
Olej
1 
Por
2 
Marchewka
150  g
Kiełki fasoli mung
1  dag
Grzybki mun
trochę
Sól
1 
Cebula
trochę
Papryka czerwona
trochę
Pieprz czarny
trochę
Słodka papryka
4  łyżek
Śmietana 18%
2  ząbków
Czosnek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
13.5 g
Wartość energetyczna
221 kcal
Tłuszcze
8.2 g
Białko
23.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeśli masz ochotę na kulinarną wyprawę w Orient, przyrządź aromatyczne danie chińskie z ryżem! Kolorowe warzywa kroimy w paseczki, talarki lub piórka, a następnie dodajemy do podsmażanego na patelni kurczaka. Zarumienione warzywa z mięsem zalewamy sosem ze śmietany. Tak przyrządzone warzywno-mięsne danie chińskie podajemy na kopcu ryżu. Wygląda i smakuje świetnie!

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    10 min
    Pierś z kurczaka kroję w kostkę i wrzucam na patelnie, przyprawiam papryką i solą i podsmażam na oleju.
  • Krok 2

    10 min
    Czosnek obieram i kroję w cieniutkie plasterki i dodaję do mięsa - mieszam. Grzybki (ja miałam ze słoika) delikatnie odcedzam i kroję w paseczki, w taki sam sposób kroję marchew.
  • Krok 3

    10 min
    Pora kroję w cienkie piórka lub talarki. Kiełki opłukuję pod wodą. Cebulę obieram i kroję w piórka. Paprykę siekam w małe kosteczki lub paseczki.
  • Krok 4

    10 min
    Przyprawiam jeszcze raz do smaku solą, pieprzem i papryką czerwoną. Śmietanę mieszam z połową szklanki wody (gorącej) i gdy warzywa zmiękną a mięso się zarumieni dolewam na patelnie.
  • Krok 5

    5 min
    Gdy sos jest za gęsty możemy rozcieńczyć go maślanką. Mieszam. Całość podaje na ryżu.
Danie chińskie z ryżem

Krok 1 z 5

Pierś z kurczaka kroję w kostkę i wrzucam na patelnie, przyprawiam papryką i solą i podsmażam na oleju.

Danie chińskie z ryżem

Krok 2 z 5

Czosnek obieram i kroję w cieniutkie plasterki i dodaję do mięsa - mieszam. Grzybki (ja miałam ze słoika) delikatnie odcedzam i kroję w paseczki, w taki sam sposób kroję marchew.

Danie chińskie z ryżem

Krok 3 z 5

Pora kroję w cienkie piórka lub talarki. Kiełki opłukuję pod wodą. Cebulę obieram i kroję w piórka. Paprykę siekam w małe kosteczki lub paseczki.

Danie chińskie z ryżem

Krok 4 z 5

Przyprawiam jeszcze raz do smaku solą, pieprzem i papryką czerwoną. Śmietanę mieszam z połową szklanki wody (gorącej) i gdy warzywa zmiękną a mięso się zarumieni dolewam na patelnie.

Danie chińskie z ryżem

Krok 5 z 5

Gdy sos jest za gęsty możemy rozcieńczyć go maślanką. Mieszam. Całość podaje na ryżu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Dania z ryżu
  • Danie główne
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Makaron z brokułami i grzybami -  danie jednogarnkowe

    Makaron z brokułami i grzybami - danie jednogarnkowe

    19 min Łatwy
  • Danie ze szpinaku

    Danie ze szpinaku

    21 min Łatwy
  • Jednogarnkowe danie z makaronem i sosem pomidorowym

    Jednogarnkowe danie z makaronem i sosem pomidorowym

    35 min Łatwy
  • Chrupiący przekładaniec z kurczakiem

    Chrupiący przekładaniec z kurczakiem

    1 godz 19 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu