Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wspaniałe wykwintne ciasto, bardzo polecam bo warto, smaki nieziemskie!
Przygotowanie
115 min
Krok 1
10 min
Biszkopt kakaowy i śmietankowy: Biszkopty robimy tak samo: białka ubijamy z cukrem, wlewamy żółtka i wsypujemy pozostałe składniki mieszamy .
Krok 2
20 min
Biszkopty pieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 20 minut.
Krok 3
10 min
Beza: Białka ubijamy z cukrem. Wsypujemy mąkę i dodajemy ocet.
Krok 4
40 min
Mieszamy i pieczemy w 140 stopniach około 40 minut.
Krok 5
10 min
Krem z mascarpone: Mascarpone ucieramy mikserem. Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Miksujemy z mascarpone.
Krok 6
10 min
Krem adwokatowy: Cukier i margarynę zagotowujemy. Trochę studzimy i mieszamy dokładnie z adwokatem. Na końcu dodajemy mleko w proszku i mieszamy.
Krok 7
15 min
Przełożenie: Biszkopt kakaowy-dżem z porzeczki-krem z mascarpone- beza-krem adwokatowy-biszkopt śmietankowy. Ciasto delikatnie smarujemy kremem z adwokatem i posypujemy wiórkami czekolady. Mniam, rewelacja dla podniebienia!
Krok 1
z
7
Biszkopt kakaowy i śmietankowy: Biszkopty robimy tak samo: białka ubijamy z cukrem, wlewamy żółtka i wsypujemy pozostałe składniki mieszamy .
Krok 2
z
7
Biszkopty pieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 20 minut.
Krok 3
z
7
Beza: Białka ubijamy z cukrem. Wsypujemy mąkę i dodajemy ocet.
Krok 4
z
7
Mieszamy i pieczemy w 140 stopniach około 40 minut.
Krok 5
z
7
Krem z mascarpone: Mascarpone ucieramy mikserem. Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Miksujemy z mascarpone.
Krok 6
z
7
Krem adwokatowy: Cukier i margarynę zagotowujemy. Trochę studzimy i mieszamy dokładnie z adwokatem. Na końcu dodajemy mleko w proszku i mieszamy.
Krok 7
z
7
Przełożenie: Biszkopt kakaowy-dżem z porzeczki-krem z mascarpone- beza-krem adwokatowy-biszkopt śmietankowy. Ciasto delikatnie smarujemy kremem z adwokatem i posypujemy wiórkami czekolady. Mniam, rewelacja dla podniebienia!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0