Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM

0
115 min
Łatwy

Składniki

-
24 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Jajko
4 łyżek
Cukier
2 łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 łyżek
Budyń o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY
1 łyżeczka
Kakao
3 
Jajko
4 łyżek
Cukier
2 łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 łyżek
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
1 łyżka
Przyprawa do piernika
1 łyżeczka
3 
Białko
1 łyżeczka
Mąka ziemniaczana
18 dag
Cukier
1 łyżeczka
Ocet
1 paczka
Serek mascarpone
100 g
Czekolada gorzka
1 szklanka
Cukier
1 kostka
Margaryna
0.33 szklanka
Likier jajeczny
2 szklanek
Mleko w proszku
1 trochę
Dżem z czarnej porzeczki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
32.71 g
Wartość energetyczna
294.91 kcal
Białko
7.55 g
Tłuszcze
15.39 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

115 min
Krok 1
10 min
Biszkopt kakaowy i śmietankowy: Biszkopty robimy tak samo: białka ubijamy z cukrem, wlewamy żółtka i wsypujemy pozostałe składniki mieszamy .
Krok 2
20 min
Biszkopty pieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 20 minut.
Krok 3
10 min
Beza: Białka ubijamy z cukrem. Wsypujemy mąkę i dodajemy ocet.
Krok 4
40 min
Mieszamy i pieczemy w 140 stopniach około 40 minut.
Krok 5
10 min
Krem z mascarpone: Mascarpone ucieramy mikserem. Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Miksujemy z mascarpone.
Krok 6
10 min
Krem adwokatowy: Cukier i margarynę zagotowujemy. Trochę studzimy i mieszamy dokładnie z adwokatem. Na końcu dodajemy mleko w proszku i mieszamy.
Krok 7
15 min
Przełożenie: Biszkopt kakaowy-dżem z porzeczki-krem z mascarpone- beza-krem adwokatowy-biszkopt śmietankowy. Ciasto delikatnie smarujemy kremem z adwokatem i posypujemy wiórkami czekolady. Mniam, rewelacja dla podniebienia!
BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM

Krok 1 z 7

Biszkopt kakaowy i śmietankowy: Biszkopty robimy tak samo: białka ubijamy z cukrem, wlewamy żółtka i wsypujemy pozostałe składniki mieszamy .

BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM

Krok 2 z 7

Biszkopty pieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 20 minut.

BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM

Krok 3 z 7

Beza: Białka ubijamy z cukrem. Wsypujemy mąkę i dodajemy ocet.

BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM

Krok 4 z 7

Mieszamy i pieczemy w 140 stopniach około 40 minut.

BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM

Krok 5 z 7

Krem z mascarpone: Mascarpone ucieramy mikserem. Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Miksujemy z mascarpone.

BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM

Krok 6 z 7

Krem adwokatowy: Cukier i margarynę zagotowujemy. Trochę studzimy i mieszamy dokładnie z adwokatem. Na końcu dodajemy mleko w proszku i mieszamy.

BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM

Krok 7 z 7

Przełożenie: Biszkopt kakaowy-dżem z porzeczki-krem z mascarpone- beza-krem adwokatowy-biszkopt śmietankowy. Ciasto delikatnie smarujemy kremem z adwokatem i posypujemy wiórkami czekolady. Mniam, rewelacja dla podniebienia!

Wspaniałe wykwintne ciasto, bardzo polecam bo warto, smaki nieziemskie!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika