Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM
Dodaj do CookBook

BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM

(0)
1 godz 55 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest JENASIASTA
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

24 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Jajko
4  łyżek
Cukier
2  łyżek
Mąka pszenna
2  łyżek
Budyń o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
1  łyżeczka
Kakao
3 
Jajko
4  łyżek
Cukier
2  łyżek
Mąka pszenna
2  łyżek
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
1  łyżka
Przyprawa do piernika
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
3 
Białko
1  łyżeczka
Mąka ziemniaczana
18  dag
Cukier
1  łyżeczka
Ocet
1  opakowanie
Serek mascarpone
100  g
Czekolada gorzka
1  szklanka
Cukier
1  kostka
Margaryna
0.33  szklanka
Likier jajeczny
2  szklanek
Mleko w proszku
trochę
Dżem z czarnej porzeczki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
32.7 g
Wartość energetyczna
294.8 kcal
Tłuszcze
15.4 g
Białko
7.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wspaniałe wykwintne ciasto, bardzo polecam bo warto, smaki nieziemskie!

Przygotowanie

115 min
  • Krok 1

    10 min
    Biszkopt kakaowy i śmietankowy: Biszkopty robimy tak samo: białka ubijamy z cukrem, wlewamy żółtka i wsypujemy pozostałe składniki mieszamy .
  • Krok 2

    20 min
    Biszkopty pieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 20 minut.
  • Krok 3

    10 min
    Beza: Białka ubijamy z cukrem. Wsypujemy mąkę i dodajemy ocet.
  • Krok 4

    40 min
    Mieszamy i pieczemy w 140 stopniach około 40 minut.
  • Krok 5

    10 min
    Krem z mascarpone: Mascarpone ucieramy mikserem. Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Miksujemy z mascarpone.
  • Krok 6

    10 min
    Krem adwokatowy: Cukier i margarynę zagotowujemy. Trochę studzimy i mieszamy dokładnie z adwokatem. Na końcu dodajemy mleko w proszku i mieszamy.
  • Krok 7

    15 min
    Przełożenie: Biszkopt kakaowy-dżem z porzeczki-krem z mascarpone- beza-krem adwokatowy-biszkopt śmietankowy. Ciasto delikatnie smarujemy kremem z adwokatem i posypujemy wiórkami czekolady. Mniam, rewelacja dla podniebienia!
BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM

Krok 1 z 7

Biszkopt kakaowy i śmietankowy: Biszkopty robimy tak samo: białka ubijamy z cukrem, wlewamy żółtka i wsypujemy pozostałe składniki mieszamy .

BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM

Krok 2 z 7

Biszkopty pieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 20 minut.

BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM

Krok 3 z 7

Beza: Białka ubijamy z cukrem. Wsypujemy mąkę i dodajemy ocet.

BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM

Krok 4 z 7

Mieszamy i pieczemy w 140 stopniach około 40 minut.

BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM

Krok 5 z 7

Krem z mascarpone: Mascarpone ucieramy mikserem. Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Miksujemy z mascarpone.

BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM

Krok 6 z 7

Krem adwokatowy: Cukier i margarynę zagotowujemy. Trochę studzimy i mieszamy dokładnie z adwokatem. Na końcu dodajemy mleko w proszku i mieszamy.

BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM

Krok 7 z 7

Przełożenie: Biszkopt kakaowy-dżem z porzeczki-krem z mascarpone- beza-krem adwokatowy-biszkopt śmietankowy. Ciasto delikatnie smarujemy kremem z adwokatem i posypujemy wiórkami czekolady. Mniam, rewelacja dla podniebienia!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Ciasto
  • Czekolada
  • Deser
  • Jajka
  • Pescetarian
  • Pieczenie
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Wieniec bezowy

    Wieniec bezowy

    2 godz 20 min Łatwy
  • Tort bezowy z rabarbarem i truskawkami

    Tort bezowy z rabarbarem i truskawkami

    2 godz 12 min Łatwy
  • Tort bezowy z kremem budyniowym i owocami

    Tort bezowy z kremem budyniowym i owocami

    3 godz Średni
  • Bezowy wieniec świąteczny

    Bezowy wieniec świąteczny

    4 godz 10 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu