Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM

BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM

(0)
1 godz 55 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest aga-25

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

24 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Jajko
4  łyżek
Cukier
2  łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
2  łyżek
Budyń o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
1  łyżeczka
Kakao
3 
Jajko
4  łyżek
Cukier
2  łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
2  łyżek
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
1  łyżka
Przyprawa do piernika
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
3 
Białko
1  łyżeczka
Mąka ziemniaczana
18  dag
Cukier
1  łyżeczka
Ocet
1  opakowanie
Serek mascarpone
100  g
Czekolada gorzka
1  szklanka
Cukier
1  kostka
Margaryna
0.33  szklanka
Likier jajeczny
2  szklanek
Mleko w proszku
trochę
Dżem z czarnej porzeczki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
7.55 g
Węglowodany
32.71 g
Tłuszcze
15.39 g
Wartość energetyczna
294.91 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wspaniałe wykwintne ciasto, bardzo polecam bo warto, smaki nieziemskie!

Przygotowanie

115 min
  • Krok 1

    10 min
    Biszkopt kakaowy i śmietankowy: Biszkopty robimy tak samo: białka ubijamy z cukrem, wlewamy żółtka i wsypujemy pozostałe składniki mieszamy .
  • Krok 2

    20 min
    Biszkopty pieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 20 minut.
  • Krok 3

    10 min
    Beza: Białka ubijamy z cukrem. Wsypujemy mąkę i dodajemy ocet.
  • Krok 4

    40 min
    Mieszamy i pieczemy w 140 stopniach około 40 minut.
  • Krok 5

    10 min
    Krem z mascarpone: Mascarpone ucieramy mikserem. Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Miksujemy z mascarpone.
  • Krok 6

    10 min
    Krem adwokatowy: Cukier i margarynę zagotowujemy. Trochę studzimy i mieszamy dokładnie z adwokatem. Na końcu dodajemy mleko w proszku i mieszamy.
  • Krok 7

    15 min
    Przełożenie: Biszkopt kakaowy-dżem z porzeczki-krem z mascarpone- beza-krem adwokatowy-biszkopt śmietankowy. Ciasto delikatnie smarujemy kremem z adwokatem i posypujemy wiórkami czekolady. Mniam, rewelacja dla podniebienia!
BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM

Krok 1 z 7

Biszkopt kakaowy i śmietankowy: Biszkopty robimy tak samo: białka ubijamy z cukrem, wlewamy żółtka i wsypujemy pozostałe składniki mieszamy .

BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM

Krok 2 z 7

Biszkopty pieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 20 minut.

BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM

Krok 3 z 7

Beza: Białka ubijamy z cukrem. Wsypujemy mąkę i dodajemy ocet.

BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM

Krok 4 z 7

Mieszamy i pieczemy w 140 stopniach około 40 minut.

BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM

Krok 5 z 7

Krem z mascarpone: Mascarpone ucieramy mikserem. Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Miksujemy z mascarpone.

BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM

Krok 6 z 7

Krem adwokatowy: Cukier i margarynę zagotowujemy. Trochę studzimy i mieszamy dokładnie z adwokatem. Na końcu dodajemy mleko w proszku i mieszamy.

BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM

Krok 7 z 7

Przełożenie: Biszkopt kakaowy-dżem z porzeczki-krem z mascarpone- beza-krem adwokatowy-biszkopt śmietankowy. Ciasto delikatnie smarujemy kremem z adwokatem i posypujemy wiórkami czekolady. Mniam, rewelacja dla podniebienia!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Ciasto
  • Czekolada
  • Deser
  • Jajka
  • Pieczenie
  • Popołudniowa przekąska
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Biały puch z wiórkami kokosowymi

    Biały puch z wiórkami kokosowymi

    2 godz 5 min Trudny
  • Placek kokosowy

    Placek kokosowy

    1 godz 50 min Łatwy
  • Ciasto z kremem czekoladowo-orzechowym i brzoskwiniami

    Ciasto z kremem czekoladowo-orzechowym i brzoskwiniami

    1 godz 20 min Łatwy
  • Ciasto z masą chałwową i budyniem o smaku agrestu

    Ciasto z masą chałwową i budyniem o smaku agrestu

    2 godz 30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu