BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM
115min
Łatwy
3
Jajko
4 łyżek
Cukier
2 łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 łyżek
Budyń o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Kakao
3
Jajko
4 łyżek
Cukier
2 łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 łyżka
Przyprawa do piernika
1 łyżeczka
3
Białko
1 łyżeczka
Mąka ziemniaczana
18 dag
Cukier
1 łyżeczka
Ocet
1 opakowanie
Serek mascarpone
100 g
Czekolada gorzka
1 szklanka
Cukier
1 kostka
Margaryna
0.33 szklanka
Likier jajeczny
2 szklanek
Mleko w proszku
1 trochę
Dżem z czarnej porzeczki
.
Wartości odżywcze
Białko
7.55 g
Węglowodany
32.71 g
Tłuszcze
15.39 g
Wartość energetyczna
294.91 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
115 min
Krok 1
10 min
Biszkopt kakaowy i śmietankowy: Biszkopty robimy tak samo: białka ubijamy z cukrem, wlewamy żółtka i wsypujemy pozostałe składniki mieszamy .
Krok 2
20 min
Biszkopty pieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 20 minut.
Krok 3
10 min
Beza: Białka ubijamy z cukrem. Wsypujemy mąkę i dodajemy ocet.
Krok 4
40 min
Mieszamy i pieczemy w 140 stopniach około 40 minut.
Krok 5
10 min
Krem z mascarpone: Mascarpone ucieramy mikserem. Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Miksujemy z mascarpone.
Krok 6
10 min
Krem adwokatowy: Cukier i margarynę zagotowujemy. Trochę studzimy i mieszamy dokładnie z adwokatem. Na końcu dodajemy mleko w proszku i mieszamy.
Krok 7
15 min
Przełożenie: Biszkopt kakaowy-dżem z porzeczki-krem z mascarpone- beza-krem adwokatowy-biszkopt śmietankowy. Ciasto delikatnie smarujemy kremem z adwokatem i posypujemy wiórkami czekolady. Mniam, rewelacja dla podniebienia!
Wspaniałe wykwintne ciasto, bardzo polecam bo warto, smaki nieziemskie!
Komentarze 0