Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM
Dodaj do CookBook

BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM

(1)
1 godz 55 min
Łatwy
Autorem przepisu jest aga-25
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

24 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Jajko
4  łyżek
Cukier
2  łyżek
Mąka pszenna
2  łyżek
Budyń o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
1  łyżeczka
Kakao
3 
Jajko
4  łyżek
Cukier
2  łyżek
Mąka pszenna
2  łyżek
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
1  łyżka
Przyprawa do piernika
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
3 
Białko
1  łyżeczka
Mąka ziemniaczana
18  dag
Cukier
1  łyżeczka
Ocet
1  opakowanie
Serek mascarpone
100  g
Czekolada gorzka
1  szklanka
Cukier
1  kostka
Margaryna
0.33  szklanka
Likier jajeczny
2  szklanek
Mleko w proszku
trochę
Dżem z czarnej porzeczki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
32.7 g
Wartość energetyczna
294.8 kcal
Tłuszcze
15.4 g
Białko
7.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wspaniałe wykwintne ciasto, bardzo polecam bo warto, smaki nieziemskie!

Przygotowanie

115 min
  • Krok 1

    10 min
    Biszkopt kakaowy i śmietankowy: Biszkopty robimy tak samo: białka ubijamy z cukrem, wlewamy żółtka i wsypujemy pozostałe składniki mieszamy .
  • Krok 2

    20 min
    Biszkopty pieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 20 minut.
  • Krok 3

    10 min
    Beza: Białka ubijamy z cukrem. Wsypujemy mąkę i dodajemy ocet.
  • Krok 4

    40 min
    Mieszamy i pieczemy w 140 stopniach około 40 minut.
  • Krok 5

    10 min
    Krem z mascarpone: Mascarpone ucieramy mikserem. Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Miksujemy z mascarpone.
  • Krok 6

    10 min
    Krem adwokatowy: Cukier i margarynę zagotowujemy. Trochę studzimy i mieszamy dokładnie z adwokatem. Na końcu dodajemy mleko w proszku i mieszamy.
  • Krok 7

    15 min
    Przełożenie: Biszkopt kakaowy-dżem z porzeczki-krem z mascarpone- beza-krem adwokatowy-biszkopt śmietankowy. Ciasto delikatnie smarujemy kremem z adwokatem i posypujemy wiórkami czekolady. Mniam, rewelacja dla podniebienia!
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Czekolada
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • BEZOWY TORT JEŻYNOWY OMBRE

    BEZOWY TORT JEŻYNOWY OMBRE

    8 godz 40 min Łatwy
  • Tort bezowy z kremem budyniowym i owocami

    Tort bezowy z kremem budyniowym i owocami

    3 godz Średni
  • Tort bezowy z rabarbarem i truskawkami

    Tort bezowy z rabarbarem i truskawkami

    2 godz 12 min Łatwy
  • Wieniec bezowy

    Wieniec bezowy

    2 godz 20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu