Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Bezowy wieniec świąteczny
Dodaj do CookBook

Bezowy wieniec świąteczny

(0)
4 godz 10 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
5 
Jajko
100  g
Cukier
100  g
Cukier puder
2  łyżeczek
Sok z cytryny
1  szczypta
Sól
1  porcja
Truskawki
1  opakowanie
PL WINIARY BUDYŃ WANILIOWY BC
100  g
Masło
200  g
Serek kremowy
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
400  ml
Mleko 3,2%
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
33.6 g
Wartość energetyczna
387.6 kcal
Tłuszcze
23.4 g
Białko
7.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Szukasz pomysłu na efektowny bożonarodzeniowy deser, który zachwyci twoich gości nie tylko smakiem, ale również wyglądem? Sprawdź łatwy przepis na bezowy wieniec świąteczny. Chrupiąca beza ze słodkim kremem zrobionym na bazie Budyniu o smaku waniliowym WINIARY i owocami pięknie udekoruje bożonarodzeniowy stół oraz osłodzi czas po wigilijnej kolacji.

Przygotowanie

250 min
  • Krok 1

    10 min
    Białka jaj w temperaturze pokojowej zmiksuj z odrobiną soli i soku z cytryny. Cały czas ubijając, dodaj drobny cukier.
  • Krok 2

    5 min
    Kiedy cukier całkowicie się rozpuści i połączy z bezą, a same białka podwoją lub potroją swoją objętość, dodaj cukier puder, cały czas ubijając bezę.
  • Krok 3

    180 min
    Gotową bezę przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz około 20–30 minut w 140°C, a następnie zmniejsz temperaturę do 100°C i susz bezę przez około 2–3 godziny
  • Krok 4

    10 min
    Do wystudzonego kremu budyniowego dodaj masło po 1 łyżce i Cukier wanilinowy WINIARY cały czas miksując, aż powstanie krem.
  • Krok 5

    5 min
    Po dodaniu całego masła, wymieszaj krem z serkiem mascarpone.
  • Krok 6

    30 min
    Odstaw do schłodzenia.
  • Krok 7

    10 min
    Przed podaniem bezę udekoruj kremem, owocami i gałązkami rozmarynu. Deser możesz też posypać cukrem pudrem.
Bezowy wieniec świąteczny

Krok 1 z 7

Białka jaj w temperaturze pokojowej zmiksuj z odrobiną soli i soku z cytryny. Cały czas ubijając, dodaj drobny cukier.

Bezowy wieniec świąteczny

Krok 2 z 7

Kiedy cukier całkowicie się rozpuści i połączy z bezą, a same białka podwoją lub potroją swoją objętość, dodaj cukier puder, cały czas ubijając bezę.

Bezowy wieniec świąteczny

Krok 3 z 7

Gotową bezę przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz około 20–30 minut w 140°C, a następnie zmniejsz temperaturę do 100°C i susz bezę przez około 2–3 godziny

Bezowy wieniec świąteczny

Krok 4 z 7

Do wystudzonego kremu budyniowego dodaj masło po 1 łyżce i Cukier wanilinowy WINIARY cały czas miksując, aż powstanie krem.

Bezowy wieniec świąteczny

Krok 5 z 7

Po dodaniu całego masła, wymieszaj krem z serkiem mascarpone.

Bezowy wieniec świąteczny

Krok 6 z 7

Odstaw do schłodzenia.

Bezowy wieniec świąteczny

Krok 7 z 7

Przed podaniem bezę udekoruj kremem, owocami i gałązkami rozmarynu. Deser możesz też posypać cukrem pudrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Ciasto
  • Deser
  • Impreza
  • Jajka
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM

    BEZOWY PRZEKŁADANIEC Z CZEKOLADĄ I ADWOKATEM

    1 godz 55 min Łatwy
  • Wieniec bezowy

    Wieniec bezowy

    2 godz 20 min Łatwy
  • Tort bezowy z rabarbarem i truskawkami

    Tort bezowy z rabarbarem i truskawkami

    2 godz 12 min Łatwy
  • Tort bezowy z kremem budyniowym i owocami

    Tort bezowy z kremem budyniowym i owocami

    3 godz Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu