Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szukasz pomysłu na pyszny deser, który pięknie prezentuje się na paterze? Wypróbuj przepis na wspaniały wieniec bezowy! Jego przygotowanie wcale nie jest skomplikowane, a dekoracyjne przybranie sprawia, że jest to prawdziwa uczta zarówno dla podniebienia, jak i dla oka! Słodycz bezy i kremowa masa zrobiona z Budyniu o smaku waniliowym WINIARY wspaniale komponuje się z kwaskowatym smakiem pomarańczy, ziaren granatu i żurawiny. Sprawdź nasz przepis!
Przygotowanie
140 min
Krok 1
15 min
Białka jaj o temperaturze pokojowej ubij na sztywną pianę. Kontynuując ubijanie, dodaj cukier. Ubijaj dalej, aż cukier całkowicie się rozpuści i połączy z bezą, a same białka podwoją lub potroją swoją objętość.
Krok 2
5 min
Gotową bezę uformuj w kształt wieńca na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 3
95 min
Piecz 5 minut w 160°C, a następnie zmniejsz temperaturę do 120°C i piecz jeszcze przez około 1,5 godziny.
Krok 4
10 min
Przygotuj Budyń o smaku waniliowym WINIARY zgodnie z instrukcją na opakowaniu, jednak używają tylko 450 ml mleka, po czym odstaw go do wystudzenia.
Krok 5
10 min
Masło z Cukrem wanilinowym WINIARY ubij na puszystą masę. Cały czas ubijając, dodawaj wystudzony budyń po 1 łyżce. Odstaw całość do lodówki.
Krok 6
5 min
Przed podaniem – udekoruj bezę kremem, owocami, rozmarynem i pistacjami. Deser możesz też posypać cukrem pudrem lub pokruszoną bezą.
Krok 1
z
6
Białka jaj o temperaturze pokojowej ubij na sztywną pianę. Kontynuując ubijanie, dodaj cukier. Ubijaj dalej, aż cukier całkowicie się rozpuści i połączy z bezą, a same białka podwoją lub potroją swoją objętość.
Krok 2
z
6
Gotową bezę uformuj w kształt wieńca na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 3
z
6
Piecz 5 minut w 160°C, a następnie zmniejsz temperaturę do 120°C i piecz jeszcze przez około 1,5 godziny.
Krok 4
z
6
Przygotuj Budyń o smaku waniliowym WINIARY zgodnie z instrukcją na opakowaniu, jednak używają tylko 450 ml mleka, po czym odstaw go do wystudzenia.
Krok 5
z
6
Masło z Cukrem wanilinowym WINIARY ubij na puszystą masę. Cały czas ubijając, dodawaj wystudzony budyń po 1 łyżce. Odstaw całość do lodówki.
Krok 6
z
6
Przed podaniem – udekoruj bezę kremem, owocami, rozmarynem i pistacjami. Deser możesz też posypać cukrem pudrem lub pokruszoną bezą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0