Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Chrupiący przekładaniec z kurczakiem
Dodaj do CookBook

Chrupiący przekładaniec z kurczakiem

(0)
1 godz 19 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Kostka mięsna WINIARY
2 
Pierś Z Kurczaka
80  g
Orzechy włoskie
2  ząbków
Czosnek
50  g
Ser parmezan
trochę
Sól
1 
Jajko
30  g
Sos czosnkowy WINIARY w butelce
300  g
Ciasto Francuskie
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
76.5 g
Wartość energetyczna
1573.1 kcal
Tłuszcze
107 g
Białko
77.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Chrupiący przekładaniec z kurczakiem to niezwykle proste i smaczne danie. Wystarczy, że na piersi z kurczaka wyłożysz rozdrobnioną kostkę mięsną WINIARY, orzechy, czosnek i drobno posiekany szczypiorek, wszystko posypiesz tartym parmezanem, zawiniesz w ciasto i po kilku minutach w piekarniku będziesz mieć gotowe danie. Sprawdź nasz przepis!

Przygotowanie

79 min
  • Krok 1

    3 min
    Piersi z kurczaka przetnij wzdłuż tak, aby po rozłożeniu powstał jeden duży kawałek mięsa. Kurczaka rozklep lekko tłuczkiem.
  • Krok 2

    2 min
    Kostkę Mięsną WINIARY posiekaj nożem na drobny proszek i posyp nią kurczaka.
  • Krok 3

    2 min
    Orzechy, czosnek i szczypior drobno posiekaj i posyp nimi przekrojone mięso. Kurczaka posyp tartym parmezanem.
  • Krok 4

    15 min
    Każdy kawałek filetu kurczaka zwiń ściśle tak, aby farsz został zamknięty w środku. Dopraw solą do smaku. Wstaw do lodówki na ok. 15 minut.
  • Krok 5

    1 min
    Ciasto francuskie podziel na dwie części.
  • Krok 6

    1 min
    Na środku każdej z nich ułóż delikatnie wcześniej zawiniętą pierś z kurczaka.
  • Krok 7

    5 min
    Ostrym nożem natnij ciasto w paski, dookoła kurczaka. Zaczynając od grubszej części mięsa, przykrywaj mięso paskami ciasta naprzemiennie raz z lewej, raz z prawej strony tworząc „warkocz z ciasta”.
  • Krok 8

    15 min
    Kiedy oba filety będą dokładnie przykryte ciastem, wstaw je do lodówki na 15 - 30 minut.
  • Krok 9

    25 min
    Po tym czasie ciasto posmaruj z wierzchu roztrzepanym jajkiem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220°C. Piecz przez 10 minut, a następnie zredukuj temperaturę do 200°C i piecz dalej ok. 10 – 15 minut.
  • Krok 10

    10 min
    Po upieczeniu odstaw do odpoczynku na ok. 10 minut. Przekładaniem podziel na porcje. Podawaj z sosem czosnkowym.
Chrupiący przekładaniec z kurczakiem

Krok 1 z 10

Piersi z kurczaka przetnij wzdłuż tak, aby po rozłożeniu powstał jeden duży kawałek mięsa. Kurczaka rozklep lekko tłuczkiem.

Chrupiący przekładaniec z kurczakiem

Krok 2 z 10

Kostkę Mięsną WINIARY posiekaj nożem na drobny proszek i posyp nią kurczaka.

Chrupiący przekładaniec z kurczakiem

Krok 3 z 10

Orzechy, czosnek i szczypior drobno posiekaj i posyp nimi przekrojone mięso. Kurczaka posyp tartym parmezanem.

Chrupiący przekładaniec z kurczakiem

Krok 4 z 10

Każdy kawałek filetu kurczaka zwiń ściśle tak, aby farsz został zamknięty w środku. Dopraw solą do smaku. Wstaw do lodówki na ok. 15 minut.

Chrupiący przekładaniec z kurczakiem

Krok 5 z 10

Ciasto francuskie podziel na dwie części.

Chrupiący przekładaniec z kurczakiem

Krok 6 z 10

Na środku każdej z nich ułóż delikatnie wcześniej zawiniętą pierś z kurczaka.

Chrupiący przekładaniec z kurczakiem

Krok 7 z 10

Ostrym nożem natnij ciasto w paski, dookoła kurczaka. Zaczynając od grubszej części mięsa, przykrywaj mięso paskami ciasta naprzemiennie raz z lewej, raz z prawej strony tworząc „warkocz z ciasta”.

Chrupiący przekładaniec z kurczakiem

Krok 8 z 10

Kiedy oba filety będą dokładnie przykryte ciastem, wstaw je do lodówki na 15 - 30 minut.

Chrupiący przekładaniec z kurczakiem

Krok 9 z 10

Po tym czasie ciasto posmaruj z wierzchu roztrzepanym jajkiem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220°C. Piecz przez 10 minut, a następnie zredukuj temperaturę do 200°C i piecz dalej ok. 10 – 15 minut.

Chrupiący przekładaniec z kurczakiem

Krok 10 z 10

Po upieczeniu odstaw do odpoczynku na ok. 10 minut. Przekładaniem podziel na porcje. Podawaj z sosem czosnkowym.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Brunch
  • Danie główne
  • Drugie danie
  • Dzień Matki
  • Jajka
  • Jesień
  • Kuchnia francuska
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Lunch
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Przekąski
  • Rodzinny posiłek
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Uroczystość
  • Weekend
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Chrupiący Kurczak Jalapeño z Frytkami w Air Fryer i Sosami WINIARY

    Chrupiący Kurczak Jalapeño z Frytkami w Air Fryer i Sosami WINIARY

    50 min Łatwy
  • Sałatka z chrupiącym boczkiem i świeżymi warzywami

    Sałatka z chrupiącym boczkiem i świeżymi warzywami

    25 min Łatwy
  • Bułeczki Bao w koreańskim stylu z chrupiącym kurczakiem jalapeño, czerwoną kapustą, dodatkami i sosem mayo-sriracha

    Bułeczki Bao w koreańskim stylu z chrupiącym kurczakiem jalapeño, czerwoną kapustą, dodatkami i sosem mayo-sriracha

    25 min Łatwy
  • Zupa krem z groszku i pokrzywy z chrupiącymi grzankami czosnkowymi

    Zupa krem z groszku i pokrzywy z chrupiącymi grzankami czosnkowymi

    1 godz 6 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu