Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Danie ze szpinaku

0
21min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Szpinak Mrożony
3 
Jajko
1 trochę
Pieprz czarny
200 g
Pieczarki
1 trochę
Chili
1 trochę
Słodka papryka
1 trochę
Bazylia świeża
1 trochę
Oregano

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
11.14 g
Węglowodany
7.89 g
Tłuszcze
5.21 g
Wartość energetyczna
112.24 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

21 min
Krok 1
5 min
Umyj i pokrój drobno pieczarki.
Krok 2
5 min
Mrożony lub świeży szpinak duś w garnku wraz z kostką rosołową oraz pieczarkami.
Krok 3
5 min
Dodaj roztrzepane jajka i wymieszaj. Trzymaj jeszcze trochę na wolnym ogniu, aż wszystko dobrze się połączy i zetnie.
Krok 4
5 min
Odparuj nadmiar wody i dopraw do smaku.
Krok 5
1 min
Tak przygotowany szpinak możesz podać w naleśniku.
Danie ze szpinaku

Krok 1 z 5

Umyj i pokrój drobno pieczarki.

Danie ze szpinaku

Krok 2 z 5

Mrożony lub świeży szpinak duś w garnku wraz z kostką rosołową oraz pieczarkami.

Danie ze szpinaku

Krok 3 z 5

Dodaj roztrzepane jajka i wymieszaj. Trzymaj jeszcze trochę na wolnym ogniu, aż wszystko dobrze się połączy i zetnie.

Danie ze szpinaku

Krok 4 z 5

Odparuj nadmiar wody i dopraw do smaku.

Danie ze szpinaku

Krok 5 z 5

Tak przygotowany szpinak możesz podać w naleśniku.

Wyjątkowo lekkie danie ze szpinaku, czyli szpinak duszony z pieczarkami w aromatycznym Bulionie warzywnym WINIARY, z dodatkiem roztrzepanego jajka i bukietu pachnących ziół. Można jadać go jako samodzielne danie, można podać z dodatkiem porcji ryżu, albo wykorzystać do domowej pizzy lub jako farsz do naleśników.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

25 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
25 ze 100
Popraw bilans dania
Twoje danie nie jest właściwie zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

A balanced menu provides a wealth of products from various food groups and key nutrients.

MyMenu IQ ™ generates a nutritional score based on the energy value and nutrients in the menu and their contribution to achieving nutritional recommendations based on a 2,000 kcal daily diet for the average adult.

MyMenu IQ ™ will help you create a balanced menu on a scale from 0 to 100, with particular emphasis on the main meal.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
11.1g / 36%
Węglowodany
7.9g / 25%
Tłuszcze
5.2g / 39%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika