Stek z tuńczyka

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 2

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Stek z tuńczyka pozbawiamy wszelkich niedoskonałości jeśli się zdarzą.
  2. Rozgrzewamy patelnię grillową i kładziemy polędwicę z tuńczyka. Przyprawiam solą oraz ziołową przyprawą do ryb.
  3. Smażymy około 7 minut na jednej stronie po czym przewracamy. Usmażoną stronę smarujemy odrobiną sosu sojowego.
  4. Podałem z glonami nori. Smacznego.

Opis przepisu:

Dobry stek z tuńczyka będzie delikatny, miękki i soczysty. Przygotowany na patelni grillowej nie potrzebuje dodatkowego tłuszczu do smażenia, co pozwoli mu zachować swój naturalny, pyszny smak. Stek z tuńczyka możesz podawać z grillowanymi warzywami i z ryżem. Będzie wyśmienicie smakował również z ziemniakami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?