Sałatka z rukolą i tuńczykiem
26min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
1.1 g
Węglowodany
5.33 g
Tłuszcze
19.53 g
Wartość energetyczna
194.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
26 min
Krok 1
20 min
Brokuły podzielić na mniejsze kawałki i obgotować. Następnie odcedzić i osuszyć.
Krok 2
10 min
Por pokroić na półplasterki, tuńczyka odsączyć z zalewy. W szklanej misce ułożyć rukolę, następnie brokuły, por oraz tuńczyka.
Krok 3
3 min
Sos sałatkowy przygotować według przepisu na opakowaniu i polać nim sałatkę.
Sałatka z rukolą i tuńczykiem to doskonały pomysł na lekką przekąskę. Zrobisz ją dosłownie w pięć minut - nawet, jeśli nie jesteś mistrzem gotowania. Koniecznie sprawdź nasz sposób na sałatkę z rukolą i tuńczykiem!
Komentarze 0