Spaghetti z selerem naciowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 3

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozgrzewam olej. Wrzucam pokrojoną cebulę. Smażę po czym dodaję pieczarki pokrojone w plasterki. Gdy grzyby puszczą soki wyjmuje je z patelni. Wrzucam na nią pokrojony seler naciowy.
  2. Podsmażam, a następnie dodaję mięso. Smażę i doprawiam do smaku solą, papryką słodką oraz pieprzem ziołowym. Dodaję wcześniej usmażone pieczarki z cebulą. Gdy mięso zbrązowieje wrzucam posiekany czosnek.
  3. Chwilę smażę, a gdy zacznie wydzielać przyjemny aromat wrzucam pomidory całe z puszki (można je wcześniej troszkę posiekać w puszce). Mieszam i całość duszę około 8 minut.
  4. Sos pod koniec zagęszczam keczupem i doprawiam oregano. Jeszcze podsmażam parę minut i gotowe. Podawać z makaronem. Smacznego.

Opis przepisu:

Spaghetti w nietypowym wydaniu. Seler naciowy doda ciekawego aromatu i uwydatni wyrazisty smak sosu. Do tego dodajemy pieczarki, dzięki czemu zapach naszego obiadu rozniesie się po całym mieszkaniu zapraszając domowników do skosztowania. Do sosu użyjmy całych pomidorów z puszki, sprawi to, że smak będzie jeszcze lepiej odczuwalny.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?