Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Móżdżek wieprzowy z jajkami
Dodaj do CookBook

Móżdżek wieprzowy z jajkami

(0)
35 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest pacpaw
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
15  dag
Móżdżek wieprzowy
3 
Jajko
1 
Cebula
10  dag
Boczek
1  łyżka
Ocet
1  łyżeczka
Sól
trochę
Pieprz ziołowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4.1 g
Wartość energetyczna
667.6 kcal
Tłuszcze
63.8 g
Białko
17.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Móżdżek wieprzowy z jajkami to bardzo syte a do tego łatwe danie idealne na obiad. Ugotuj móżdżek, a następnie podsmażyć go na patelni, ze zrumienionym już boczkiem i cebulką. Po jakimś czasie zalej całość rozbełtanym jajkiem z przyprawami. Jeśli widzisz, że jajko się już ścięło, możesz podać danie z chrupiącą bułeczką posmarowaną masłem. Smacznego!

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    10 min
    Móżdżek zalewamy zimną, przefiltrowaną wodą. Dodajemy ocet oraz sól i gotujemy około 10 minut.
  • Krok 2

    10 min
    Na patelnię wrzucam paski boczku. Chwilę smażę po czym dodaję piórka cebuli.
  • Krok 3

    10 min
    Gdy się zarumienią dodaję posiekany móżdżek. Smażę kilka minut i wlewam masę jajeczną wymieszaną z pieprzem ziołowym. Mieszam. Gdy białko się zetnie danie jest gotowe.
  • Krok 4

    5 min
    Podaję z świeżą bagietką posmarowaną masłem. Smacznego.
Móżdżek wieprzowy z jajkami

Krok 1 z 4

Móżdżek zalewamy zimną, przefiltrowaną wodą. Dodajemy ocet oraz sól i gotujemy około 10 minut.

Móżdżek wieprzowy z jajkami

Krok 2 z 4

Na patelnię wrzucam paski boczku. Chwilę smażę po czym dodaję piórka cebuli.

Móżdżek wieprzowy z jajkami

Krok 3 z 4

Gdy się zarumienią dodaję posiekany móżdżek. Smażę kilka minut i wlewam masę jajeczną wymieszaną z pieprzem ziołowym. Mieszam. Gdy białko się zetnie danie jest gotowe.

Móżdżek wieprzowy z jajkami

Krok 4 z 4

Podaję z świeżą bagietką posmarowaną masłem. Smacznego.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

4

Ewa

Możdżek najpierw trzeba oczyścić z błon i naczyń krwionośnych. To jest najważniejsze! Rzadko w sklepach można kupić już oczyszczony. Później usmażyć z cebulą i jajkami. Nam smakuje na grzankach posypanych wiórkami ostrego, żółtego sera i ostrą papryką.
Anonim (niezweryfikowany) 01/25/2023-08:29 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Danie główne
  • Jajka
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu