Żołądki w sosie własnym

Oceń ten przepis!

5/5 5 38 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 3

5/5 5 38 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żołądki myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy około 10 minut. Wodę odlewamy, wlewamy nową i znów gotujemy 10 minut. Odcedzamy.
  2. Na odrobinie tłuszczu podsmażamy żołądki z cebulą.
  3. Podlewamy wodą, wsypujemy kucharek, mąkę i paprykę. Dodajemy pokrojoną marchew i pietruszkę. Dusimy do miękkości.
  4. Zabielamy sos śmietaną. Doprawiamy pieprzem. Podajemy z ziemniakami i surówką.

Opis przepisu:

Żołądki w sosie własnym to świetna propozycja na obiad. Przysmażone z cebulką, duszone z warzywami i przyprawione aromatycznymi przyprawami przypadną do gustu wszystkim miłośnikom tradycyjnej kuchni. Sprawdź nasz przepis na żołądki w sosie własnym!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • wojtek
    zrobiłem z lekkimi zmianami: 1 cała srednia cebula, średnia cała marchewka, papryka ostra nie słodka, i od siebie dodałem 3 ziela angielskie, reszta bez zmian. wyszło bardzo pyszne danie (robiłem i jadłem pierwszy raz w życiu). jednak jeśli chodzi o czas przygotowania, to samo duszenie zajęło 2h żeby żołądki osiągnęły miękkość. polecam
  • Sandra
    to jest naprade pyszne

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?