Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Domowe flaczki drobiowe to coś dla miłośników mięsa, bowiem zupę przygotowujemy aż z 3 jego rodzajów! Domowe flaczki drobiowe przyprawiamy aromatycznymi dodatkami, m.in. majerankiem czy Przyprawą w płynie MAGGI. Aby flaczki były jeszcze bardziej sycące, podawaj je z pieczywem.
Żołądki obieramy i płuczemy. Wkładamy od garnka, wlewamy wodę i zagotowujemy. Odlewamy wodę i wlewamy świeżą (tak postępujemy 3x).
Krok 2
5 min
Obgotowane żołądki zalewamy znów wodą, dodajemy odrobinę przyprawy Ziarenka smakiui gotujemy do miękkości.
Krok 3
20 min
Do drugiego garnka wkładamy skrzydełka oraz szponder. Zalewamy mięso wodą i gotujemy około 20 minut.
Krok 4
50 min
Jarzyny obieramy. Marchew i seler kroimy w słupki, cebulę w piórka. Dodajemy do gotujących się skrzydełek. Wsypujemy przyprawę Ziarenka smaku, wrzucamy liście oraz ziele. Całość gotujemy jeszcze około 40-50 minut, na niewielkim ogniu.
Krok 5
10 min
Następnie wyjmujemy mięso. Skrzydełka obieramy z kości i skóry. Rozdrabniamy mięso. Ugotowane żołądki kroimy w paseczki. Dodajemy mięso do wywaru z jarzynami. Zagotowujemy.
Krok 6
10 min
Dodajemy koncentrat, majeranek oraz paprykę. Gotujemy na małym ogniu. Z mąki i margaryny przygotowujemy zasmażkę. Dodajemy do wywaru. Doprawiamy do smaku solą. pieprzem oraz maggi.
Krok 1
z
6
Żołądki obieramy i płuczemy. Wkładamy od garnka, wlewamy wodę i zagotowujemy. Odlewamy wodę i wlewamy świeżą (tak postępujemy 3x).
Krok 2
z
6
Obgotowane żołądki zalewamy znów wodą, dodajemy odrobinę przyprawy Ziarenka smakiui gotujemy do miękkości.
Krok 3
z
6
Do drugiego garnka wkładamy skrzydełka oraz szponder. Zalewamy mięso wodą i gotujemy około 20 minut.
Krok 4
z
6
Jarzyny obieramy. Marchew i seler kroimy w słupki, cebulę w piórka. Dodajemy do gotujących się skrzydełek. Wsypujemy przyprawę Ziarenka smaku, wrzucamy liście oraz ziele. Całość gotujemy jeszcze około 40-50 minut, na niewielkim ogniu.
Krok 5
z
6
Następnie wyjmujemy mięso. Skrzydełka obieramy z kości i skóry. Rozdrabniamy mięso. Ugotowane żołądki kroimy w paseczki. Dodajemy mięso do wywaru z jarzynami. Zagotowujemy.
Krok 6
z
6
Dodajemy koncentrat, majeranek oraz paprykę. Gotujemy na małym ogniu. Z mąki i margaryny przygotowujemy zasmażkę. Dodajemy do wywaru. Doprawiamy do smaku solą. pieprzem oraz maggi.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0