Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Domowe flaczki drobiowe

0
210 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5 kg
Kurczak, żołądek, wszystkie klasy, surowe
5 
Skrzydełka z kurczaka
20 dag
Szponder wołowy
1 
Marchewka
0.5 
Seler naciowy
1 
Cebula
2 
Liść laurowy
3 kulek
Ziele angielskie mielone
3 łyżeczek
Koncentrat pomidorowy
1 trochę
Majeranek
1 trochę
Słodka papryka
1 trochę
Sól
1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
1 trochę
Pieprz czarny
1 łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 łyżka
Margaryna

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
8.99 g
Białko
57.02 g
Wartość energetyczna
552.1 kcal
Tłuszcze
30.85 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

210 min
Krok 1
10 min
Żołądki obieramy i płuczemy. Wkładamy od garnka, wlewamy wodę i zagotowujemy. Odlewamy wodę i wlewamy świeżą (tak postępujemy 3x).
Krok 2
5 min
Obgotowane żołądki zalewamy znów wodą, dodajemy odrobinę przyprawy Ziarenka smakiui gotujemy do miękkości.
Krok 3
20 min
Do drugiego garnka wkładamy skrzydełka oraz szponder. Zalewamy mięso wodą i gotujemy około 20 minut.
Krok 4
50 min
Jarzyny obieramy. Marchew i seler kroimy w słupki, cebulę w piórka. Dodajemy do gotujących się skrzydełek. Wsypujemy przyprawę Ziarenka smaku, wrzucamy liście oraz ziele. Całość gotujemy jeszcze około 40-50 minut, na niewielkim ogniu.
Krok 5
10 min
Następnie wyjmujemy mięso. Skrzydełka obieramy z kości i skóry. Rozdrabniamy mięso. Ugotowane żołądki kroimy w paseczki. Dodajemy mięso do wywaru z jarzynami. Zagotowujemy.
Krok 6
10 min
Dodajemy koncentrat, majeranek oraz paprykę. Gotujemy na małym ogniu. Z mąki i margaryny przygotowujemy zasmażkę. Dodajemy do wywaru. Doprawiamy do smaku solą. pieprzem oraz maggi.
Domowe flaczki drobiowe

Krok 1 z 6

Żołądki obieramy i płuczemy. Wkładamy od garnka, wlewamy wodę i zagotowujemy. Odlewamy wodę i wlewamy świeżą (tak postępujemy 3x).

Domowe flaczki drobiowe

Krok 2 z 6

Obgotowane żołądki zalewamy znów wodą, dodajemy odrobinę przyprawy Ziarenka smakiui gotujemy do miękkości.

Domowe flaczki drobiowe

Krok 3 z 6

Do drugiego garnka wkładamy skrzydełka oraz szponder. Zalewamy mięso wodą i gotujemy około 20 minut.

Domowe flaczki drobiowe

Krok 4 z 6

Jarzyny obieramy. Marchew i seler kroimy w słupki, cebulę w piórka. Dodajemy do gotujących się skrzydełek. Wsypujemy przyprawę Ziarenka smaku, wrzucamy liście oraz ziele. Całość gotujemy jeszcze około 40-50 minut, na niewielkim ogniu.

Domowe flaczki drobiowe

Krok 5 z 6

Następnie wyjmujemy mięso. Skrzydełka obieramy z kości i skóry. Rozdrabniamy mięso. Ugotowane żołądki kroimy w paseczki. Dodajemy mięso do wywaru z jarzynami. Zagotowujemy.

Domowe flaczki drobiowe

Krok 6 z 6

Dodajemy koncentrat, majeranek oraz paprykę. Gotujemy na małym ogniu. Z mąki i margaryny przygotowujemy zasmażkę. Dodajemy do wywaru. Doprawiamy do smaku solą. pieprzem oraz maggi.

Domowe flaczki drobiowe to coś dla miłośników mięsa, bowiem zupę przygotowujemy aż z 3 jego rodzajów! Domowe flaczki drobiowe przyprawiamy aromatycznymi dodatkami, m.in. majerankiem czy Przyprawą w płynie MAGGI. Aby flaczki były jeszcze bardziej sycące, podawaj je z pieczywem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika