
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Domowe flaczki drobiowe

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
5 minKrok 3
20 minKrok 4
50 minKrok 5
10 minKrok 6
10 minKrok 1 z 6
Żołądki obieramy i płuczemy. Wkładamy od garnka, wlewamy wodę i zagotowujemy. Odlewamy wodę i wlewamy świeżą (tak postępujemy 3x).
Krok 2 z 6
Obgotowane żołądki zalewamy znów wodą, dodajemy odrobinę przyprawy Ziarenka smakiui gotujemy do miękkości.
Krok 3 z 6
Do drugiego garnka wkładamy skrzydełka oraz szponder. Zalewamy mięso wodą i gotujemy około 20 minut.
Krok 4 z 6
Jarzyny obieramy. Marchew i seler kroimy w słupki, cebulę w piórka. Dodajemy do gotujących się skrzydełek. Wsypujemy przyprawę Ziarenka smaku, wrzucamy liście oraz ziele. Całość gotujemy jeszcze około 40-50 minut, na niewielkim ogniu.
Krok 5 z 6
Następnie wyjmujemy mięso. Skrzydełka obieramy z kości i skóry. Rozdrabniamy mięso. Ugotowane żołądki kroimy w paseczki. Dodajemy mięso do wywaru z jarzynami. Zagotowujemy.
Krok 6 z 6
Dodajemy koncentrat, majeranek oraz paprykę. Gotujemy na małym ogniu. Z mąki i margaryny przygotowujemy zasmażkę. Dodajemy do wywaru. Doprawiamy do smaku solą. pieprzem oraz maggi.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0