Zupa pomidorowa na kości od schabu
56min
Łatwy
1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
1 kostka
35 dag
Kość od schabu
1 puszka
Pomidory z puszki krojone
1 pęczek
Włoszczyzna
100 ml
Śmietana
1 trochę
Pieprz czarny
35 dag
Makaron
.
Wartości odżywcze
Białko
12.69 g
Węglowodany
63.98 g
Tłuszcze
4.65 g
Wartość energetyczna
348.97 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
56 min
Krok 1
5 min
Włoszczyznę obieramy, wkładamy do garnka wraz z kością od schabu i kostką warzywną, zalewamy wodą.
Krok 2
25 min
Gotujemy 25 minut.
Krok 3
16 min
Następnie dodajemy pomidory z puszki i doprawiamy do smaku, zabielamy śmietaną i gotujemy kwadrans.
Krok 4
10 min
Makaron gotujemy na miękko w osolonej wodzie. Odcedzamy. Zupę podajemy z makaronem.
Klasyczna zupa pomidorowa na kości od schabu, która z powodzeniem ulepszy każdy rodzinny obiad. Dodanie Ziarenek smaku uniwersalnych WINIARY sprawi, że zupa będzie jeszcze pyszniejsza, a kuchnię wypełni ciekawy, kuszący aromat. Zupę podajemy z makaronem, dzięki temu zyska na smaku i będzie bardziej pożywna.
Komentarze 0