Pulpeciki wołowe z sosem pomidorowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 28 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

4/5 4 28 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę pokrój na drobną kostkę. Na patelni rozgrzej olej i podsmażaj cebulę, aż będzie szklista. Dodaj przyprawę curry i chwilę razem podsmażaj.
  2. Mięso przełóż do miski. Dodaj podsmażoną cebulę, bułkę tartą, jajka. Pokrusz Kostkę mięsną WINIARY, dodaj pieprz i wyrabiaj na jednolitą masę.
  3. Zwilżonymi dłońmi uformuj niewielkie kuleczki.
  4. Ponownie rozgrzej olej na sporej patelni lub w rondlu i podsmażaj pulpeciki równomiernie z każdej strony.
  5. Do 300 ml zimnej wody dodaj zawartość opakowania Sosu pomidorowego WINIARY i dokładnie wymieszaj. Dodaj powstały sos do pulpecików i doprowadź do wrzenia.
  6. Duś 10 minut od czasu do czasu mieszając.
  7. Danie podawaj z ziemniakami, kaszą lub makaronem oraz ulubionymi warzywami, sałatką lub surówką.

Opis przepisu:

Pyszne pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym to jedno z tych domowych dań, do których chętnie wracamy. Smakują wyśmienicie, a przygotujesz je bardzo szybko. Można je także podawać z sosem grzybowym, pieczarkowym lub pieczeniowym.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?