Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pulpety pieczeniowe  z cebulką
25 ze 100
Zbilansuj swoje danie
X
MyMenu IQ™
25 ze 100
Popraw bilans dania
Twoje danie może być lepiej zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Dodatek
Dodaj do dania
Deser
Dodaj do dania
Przystawka
Dodaj do dania
Zobacz połączone przepisy
Smacznego!
Wstecz

Dowiedz się więcej o MyMenu IQ™

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Jak wygląda podział wartości odżywczych?

Białko
24.3g / 25%
Węglowodany
11.4g / 12%
Tłuszcze
26.2g / 63%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
x
MyMenu IQ™

Pulpety pieczeniowe z cebulką

+

Pulpety pieczeniowe z cebulką

Wróć

Pulpety pieczeniowe z cebulką

(0)
1 godz 27 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Cebula
500  g
Mięso mielone wołowo-wieprzowe
trochę
Sól
trochę
Pieprz
1  opakowanie
Sos Pieczeniowy Ciemny WINIARY
1  łyżka
Bułka tarta
3  łyżek
Mąka pszenna
2  łyżek
Olej
1 
Listek laurowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
24.31 g
Węglowodany
11.37 g
Tłuszcze
26.2 g
Wartość energetyczna
372.75 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pulpety pieczeniowe z cebulką to pulpety niezwykłe! Do tradycyjnej masy z mięsa, cebulki i bułki tartej dodajemy Sos Pieczeniowy Ciemny WINIARY, a następnie formujemy kuleczki, które obtaczamy w mące i smażymy w towarzystwie piórek cebulki aż do zarumienienia. Pulpety pieczone z cebulką smakują doskonale, gdy podamy je z ulubioną kaszą i ogórkami kiszonymi.

Przygotowanie

87 min
  • Krok 1

    15 min
    Jedną cebulę posiekaj w drobną kosteczkę i zrumień na patelni, aż będzie miękka. Wystudź i dodaj do mielonego mięsa.
  • Krok 2

    8 min
    Całość dopraw solą, pieprzem, 1 łyżką Sosu pieczeniowego ciemnego WINIARY. Dodaj bułkę tartą i dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Krok 3

    35 min
    Z mięsa formuj niewielkie pulpeciki, które następnie obtocz dokładnie w mące. Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim kulki, aż będą rumiane z każdej strony.
  • Krok 4

    20 min
    Następnie dodaj na patelnię posiekaną cebulę w piórka i smaż, aż będzie złocista. Całość uzupełnij resztą opakowania Sosu pieczeniowego ciemnego WINIARY wymieszaną z 500 ml wody.
  • Krok 5

    9 min
    Dodaj listek laurowy i duś na średniej mocy, aż sos zgęstnieje do pożądanej konsystencji. Na koniec dopraw solą i pieprzem oraz koperkiem.
Pulpety pieczeniowe  z cebulką

Krok 1 z 5

Jedną cebulę posiekaj w drobną kosteczkę i zrumień na patelni, aż będzie miękka. Wystudź i dodaj do mielonego mięsa.

Pulpety pieczeniowe  z cebulką

Krok 2 z 5

Całość dopraw solą, pieprzem, 1 łyżką Sosu pieczeniowego ciemnego WINIARY. Dodaj bułkę tartą i dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.

Pulpety pieczeniowe  z cebulką

Krok 3 z 5

Z mięsa formuj niewielkie pulpeciki, które następnie obtocz dokładnie w mące. Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim kulki, aż będą rumiane z każdej strony.

Pulpety pieczeniowe  z cebulką

Krok 4 z 5

Następnie dodaj na patelnię posiekaną cebulę w piórka i smaż, aż będzie złocista. Całość uzupełnij resztą opakowania Sosu pieczeniowego ciemnego WINIARY wymieszaną z 500 ml wody.

Pulpety pieczeniowe  z cebulką

Krok 5 z 5

Dodaj listek laurowy i duś na średniej mocy, aż sos zgęstnieje do pożądanej konsystencji. Na koniec dopraw solą i pieprzem oraz koperkiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Danie główne
  • Kuchnia regionalna
  • Obiad
  • Warzywa
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tortilla z kotlecikami z wieprzowiny

    Tortilla z kotlecikami z wieprzowiny

    40 min Łatwy
  • Zrazy wołowe z ogórkiem kiszonym

    Zrazy wołowe z ogórkiem kiszonym

    35 min Łatwy
  • Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym

    Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym

    1 godz 3 min Łatwy
  • Pulpeciki wołowe z sosem pomidorowym

    Pulpeciki wołowe z sosem pomidorowym

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu