Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pulpety pieczeniowe  z cebulką
Dodaj do CookBook

Pulpety pieczeniowe z cebulką

(0)
1 godz 27 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Cebula
500  g
Mięso mielone wołowo-wieprzowe
trochę
Sól
trochę
Pieprz
1  opakowanie
Sos pieczeniowy ciemny WINIARY
1  łyżka
Bułka tarta
3  łyżek
Mąka pszenna
2  łyżek
Olej
1 
Listek laurowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
11.4 g
Wartość energetyczna
397.3 kcal
Tłuszcze
26.8 g
Białko
24.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pulpety pieczeniowe z cebulką to pulpety niezwykłe! Do tradycyjnej masy z mięsa, cebulki i bułki tartej dodajemy Sos Pieczeniowy Ciemny WINIARY, a następnie formujemy kuleczki, które obtaczamy w mące i smażymy w towarzystwie piórek cebulki aż do zarumienienia. Pulpety pieczone z cebulką smakują doskonale, gdy podamy je z ulubioną kaszą i ogórkami kiszonymi.

Przygotowanie

87 min
  • Krok 1

    15 min
    Jedną cebulę posiekaj w drobną kosteczkę i zrumień na patelni, aż będzie miękka. Wystudź i dodaj do mielonego mięsa.
  • Krok 2

    8 min
    Całość dopraw solą, pieprzem, 1 łyżką Sosu pieczeniowego ciemnego WINIARY. Dodaj bułkę tartą i dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Krok 3

    35 min
    Z mięsa formuj niewielkie pulpeciki, które następnie obtocz dokładnie w mące. Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim kulki, aż będą rumiane z każdej strony.
  • Krok 4

    20 min
    Następnie dodaj na patelnię posiekaną cebulę w piórka i smaż, aż będzie złocista. Całość uzupełnij resztą opakowania Sosu pieczeniowego ciemnego WINIARY wymieszaną z 500 ml wody.
  • Krok 5

    9 min
    Dodaj listek laurowy i duś na średniej mocy, aż sos zgęstnieje do pożądanej konsystencji. Na koniec dopraw solą i pieprzem oraz koperkiem.
Pulpety pieczeniowe  z cebulką

Krok 1 z 5

Jedną cebulę posiekaj w drobną kosteczkę i zrumień na patelni, aż będzie miękka. Wystudź i dodaj do mielonego mięsa.

Pulpety pieczeniowe  z cebulką

Krok 2 z 5

Całość dopraw solą, pieprzem, 1 łyżką Sosu pieczeniowego ciemnego WINIARY. Dodaj bułkę tartą i dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.

Pulpety pieczeniowe  z cebulką

Krok 3 z 5

Z mięsa formuj niewielkie pulpeciki, które następnie obtocz dokładnie w mące. Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim kulki, aż będą rumiane z każdej strony.

Pulpety pieczeniowe  z cebulką

Krok 4 z 5

Następnie dodaj na patelnię posiekaną cebulę w piórka i smaż, aż będzie złocista. Całość uzupełnij resztą opakowania Sosu pieczeniowego ciemnego WINIARY wymieszaną z 500 ml wody.

Pulpety pieczeniowe  z cebulką

Krok 5 z 5

Dodaj listek laurowy i duś na średniej mocy, aż sos zgęstnieje do pożądanej konsystencji. Na koniec dopraw solą i pieprzem oraz koperkiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia regionalna
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pulpety z indyka w sosie koperkowym

    Pulpety z indyka w sosie koperkowym

    47 min Łatwy
  • Klopsiki pieczone (pulpety z piekarnika)

    Klopsiki pieczone (pulpety z piekarnika)

    1 godz 12 min Łatwy
  • Pulpety z indyka w sosie koperkowym

    Pulpety z indyka w sosie koperkowym

    42 min Łatwy
  • Klopsy z kaszy jaglanej (pulpety)

    Klopsy z kaszy jaglanej (pulpety)

    47 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu