Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pulpety z cukinii
Dodaj do CookBook

Pulpety z cukinii

(0)
25 min
Łatwy
Kup składniki
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1.5  szklanek
Cukinia
1 
Jajko
0.5 
Cebula
75  g
Mąka pszenna
0.5  szklanka
Parmezan tarty
1  łyżeczka
Przyprawa w płynie MAGGI
7  ml
Olej
35  g
Mozzarella
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
13 g
Wartość energetyczna
324.8 kcal
Tłuszcze
21.2 g
Białko
21.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Tym razem odejdziemy od tradycyjnych niedzielnych obiadów pełnych mięsa i przedstawimy Wam przepis, który zachwyci niejednego. To coś, nie tylko dla wegetarian, nawet miłośnicy mięsnych dań z apetytem zjedzą swoją porcję. Co powiesz na pulpety z cukinii, które przygotujesz w kilka chwil?

Nasz pomysł na klopsiki z cukinii to pomysł na smaczny obiad dla zabieganych i dla tych, którzy nie lubią spędzać zbyt wiele czasu w kuchni, a jednocześnie nie chcą rezygnować ze smaku swoich posiłków. Przygotowanie tego dania nie będzie skomplikowane. Zaczynamy od połączenia ze sobą wszystkich składników. Do miski zetrzyj cukinię, dodaj jajka, posiekaną cebulę, mąkę, parmezan, mozzarellę i przyprawę MAGGI. Całość dokładnie wymieszaj. Jeśli cukinia zacznie puszczać zbyt dużo wody, możesz dodać nieco więcej mąki. Z masy uformuj niewielkie kotleciki i smaż na odrobinie oleju. Teraz odsącz je z tłuszczu na papierowym ręczniku i to wszystko!

Usmażone pulpeciki z cukinii możesz podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami. Do tego surówka ze świeżych warzyw, pikle albo buraczki na ciepło i obiad gotowy. Dla podkręcenia smaku możesz też przygotować ulubione sosy, np. sos czosnkowy, pomidorowy lub ziołowy.

Przygotowanie

25 min
  • Krok 1

    5 min
    Do miski wbij jajka, dodaj startą na tarce cukinię, cebulę, mąkę, parmezan, tartą mozzarellę i przyprawę MAGGI.
  • Krok 2

    5 min
    Mieszaj, aż wszystkie składniki się połączą.
  • Krok 3

    15 min
    Z masy uformuj pulpeciki i smaż je na oleju, aż nabiorą złotego koloru.
Pulpety z cukinii

Krok 1 z 3

Do miski wbij jajka, dodaj startą na tarce cukinię, cebulę, mąkę, parmezan, tartą mozzarellę i przyprawę MAGGI.

Pulpety z cukinii

Krok 2 z 3

Mieszaj, aż wszystkie składniki się połączą.

Pulpety z cukinii

Krok 3 z 3

Z masy uformuj pulpeciki i smaż je na oleju, aż nabiorą złotego koloru.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pulpety z indyka w sosie koperkowym

    Pulpety z indyka w sosie koperkowym

    47 min Łatwy
  • Klopsiki pieczone (pulpety z piekarnika)

    Klopsiki pieczone (pulpety z piekarnika)

    1 godz 12 min Łatwy
  • Pulpety z indyka w sosie koperkowym

    Pulpety z indyka w sosie koperkowym

    42 min Łatwy
  • Klopsy z kaszy jaglanej (pulpety)

    Klopsy z kaszy jaglanej (pulpety)

    47 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu