Pulpety z sosem bolognese
66min
Łatwy
1 opakowanie
WINIARY Pomysł na… Spaghetti Po Bolonsku
500 g
Mięso mielone
1
Jajko
2 łyżek
Bułka tarta
1 ząbek
Czosnek
1 łyżeczka
Natka pietruszki
2 łyżek
Starty parmezan
300 g
Pomidory krojone w zalewie
0.5
Cebula
3 łyżek
Oliwa z oliwek
2 liści
Bazylia świeża
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
27.8 g
Węglowodany
14.31 g
Tłuszcze
31.64 g
Wartość energetyczna
449.8 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
66 min
Krok 1
10 min
Do mielonego mięsa dodać jajko, połowę bułki tartej, starty ser, posiekaną pietruszkę, doprawić solą i pieprzem. Uformować małe pulpeciki i obtoczyć w bułce.
Krok 2
10 min
Na rozgrzanej oliwie obsmażyć mięsne kulki z każdej strony.
Krok 3
10 min
Cebulę pokroić i poddusić na oliwie, dodać ząbek czosnku, pomidory z zalewą, bazylię i zagotować.
Krok 4
15 min
Sosem pomidorowym zalać pulpety i chwilę podgotować.
Krok 5
5 min
Opakowanie POMYSŁ NA... rozprowadzić w 500 ml wody i wlać do mięsa.
Krok 6
15 min
Gotować na małym ogniu do zagęszczenia sosu.
Krok 7
1 min
Podawać z makaronem i ulubioną surówką.
Pulpety w aromatycznym sosie pomidorowym z dodatkiem makaronu to doskonałe danie obiadowe. Dodatek sałatki ze świeżych warzyw jest doskonałym wykończeniem smakowym i czyni danie pełnym posiłkiem. Zobacz, jak przygotować pulpety z sosem bolognese przy pomocy WINIARY POMYSŁ NA... spaghetti po Bolońsku.
Komentarze 0