Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pulpety z kaszy jaglanej z cukinią zapiekane w sosie pomidorowym z mozzarellą
Dodaj do CookBook

Pulpety z kaszy jaglanej z cukinią zapiekane w sosie pomidorowym z mozzarellą

(0)
1 godz 45 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest arturkitka
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.75  szklanka
Kasza jaglana
2  łyżek
Olej rzepakowy
2 
Cukinia
1 
Cebula
0.5  łyżeczka
Pieprz i sól
1 
Jajko
0.5  szklanka
Bułka tarta
2  łyżek
Olej rzepakowy
1  słoik
Sos pomidorowy WINIARY
1 
Cebula
2  ząbków
Czosnek
0.5  łyżeczka
Pieprz i sól
125  g
Mozzarella
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
26.7 g
Wartość energetyczna
283.1 kcal
Tłuszcze
15.7 g
Białko
9.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pyszne i pulchne pulpeciki z kaszy jaglanej z dodatkiem duszonej cukinii.
Całość zapieczona w sosie pomidorowym z mozzarellą.
Idealne danie aby przekonać wszystkich mięsożerców do obiadów warzywnych!

Przygotowanie

105 min
  • Krok 1

    15 min
    Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Krok 2

    5 min
    Na patelni rozgrzej olej. Posmaż cebulę i dodaj startą na tarce o grubych oczkach cukinię. Smaż parę minut.
  • Krok 3

    60 min
    Ugotowaną kaszę oraz podsmażoną cukinię przełóż do miski. <br/>Dodaj jajko. Wsyp przyprawy - sól i pieprz.<br/>Dokładnie wymieszaj składniki.<br/>Miskę włóż do lodówki na 1 godzinę.
  • Krok 4

    5 min
    Wyciągnij miskę z lodówki. W dłoni uformuj niewielkie pulpeciki i obtocz w bułce tartej.<br/>Na patelni rozgrzej olej i posmaż pulpeciki z każdej strony.
  • Krok 5

    5 min
    Pulpeciki ściągnij z patelni. Na tym samym tłuszczu podsmaż pokrojoną drobno cebulę i czosnek.<br/>Wlej Pomidorowa Koncentrat z przyprawami WINIARY i duś parę minut.<br/>Przypraw solą i pieprzem.
  • Krok 6

    15 min
    Na sosie pomidorowym ułóż pulpeciki. Posyp mozzarellą i włóż do rozgrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni i piecz aż ser się rozpuści i lekko przyrumieni.
  • Krok 7

    0 min
    S M A C Z N E G O !
Pulpety z kaszy jaglanej z cukinią zapiekane w sosie pomidorowym z mozzarellą

Krok 1 z 7

Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Pulpety z kaszy jaglanej z cukinią zapiekane w sosie pomidorowym z mozzarellą

Krok 2 z 7

Na patelni rozgrzej olej. Posmaż cebulę i dodaj startą na tarce o grubych oczkach cukinię. Smaż parę minut.

Pulpety z kaszy jaglanej z cukinią zapiekane w sosie pomidorowym z mozzarellą

Krok 3 z 7

Ugotowaną kaszę oraz podsmażoną cukinię przełóż do miski. <br/>Dodaj jajko. Wsyp przyprawy - sól i pieprz.<br/>Dokładnie wymieszaj składniki.<br/>Miskę włóż do lodówki na 1 godzinę.

Pulpety z kaszy jaglanej z cukinią zapiekane w sosie pomidorowym z mozzarellą

Krok 4 z 7

Wyciągnij miskę z lodówki. W dłoni uformuj niewielkie pulpeciki i obtocz w bułce tartej.<br/>Na patelni rozgrzej olej i posmaż pulpeciki z każdej strony.

Pulpety z kaszy jaglanej z cukinią zapiekane w sosie pomidorowym z mozzarellą

Krok 5 z 7

Pulpeciki ściągnij z patelni. Na tym samym tłuszczu podsmaż pokrojoną drobno cebulę i czosnek.<br/>Wlej Pomidorowa Koncentrat z przyprawami WINIARY i duś parę minut.<br/>Przypraw solą i pieprzem.

Pulpety z kaszy jaglanej z cukinią zapiekane w sosie pomidorowym z mozzarellą

Krok 6 z 7

Na sosie pomidorowym ułóż pulpeciki. Posyp mozzarellą i włóż do rozgrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni i piecz aż ser się rozpuści i lekko przyrumieni.

Pulpety z kaszy jaglanej z cukinią zapiekane w sosie pomidorowym z mozzarellą

Krok 7 z 7

S M A C Z N E G O !

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Pieczenie
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pulpety z indyka w sosie koperkowym

    Pulpety z indyka w sosie koperkowym

    47 min Łatwy
  • Klopsiki pieczone (pulpety z piekarnika)

    Klopsiki pieczone (pulpety z piekarnika)

    1 godz 12 min Łatwy
  • Pulpety z indyka w sosie koperkowym

    Pulpety z indyka w sosie koperkowym

    42 min Łatwy
  • Klopsy z kaszy jaglanej (pulpety)

    Klopsy z kaszy jaglanej (pulpety)

    47 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu