Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej olej. Posmaż cebulę i dodaj startą na tarce o grubych oczkach cukinię. Smaż parę minut.
Ugotowaną kaszę oraz podsmażoną cukinię przełóż do miski. <br/>Dodaj jajko. Wsyp przyprawy - sól i pieprz.<br/>Dokładnie wymieszaj składniki.<br/>Miskę włóż do lodówki na 1 godzinę.
Wyciągnij miskę z lodówki. W dłoni uformuj niewielkie pulpeciki i obtocz w bułce tartej.<br/>Na patelni rozgrzej olej i posmaż pulpeciki z każdej strony.
Pulpeciki ściągnij z patelni. Na tym samym tłuszczu podsmaż pokrojoną drobno cebulę i czosnek.<br/>Wlej Pomidorowa Koncentrat z przyprawami WINIARY i duś parę minut.<br/>Przypraw solą i pieprzem.
Na sosie pomidorowym ułóż pulpeciki. Posyp mozzarellą i włóż do rozgrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni i piecz aż ser się rozpuści i lekko przyrumieni.
S M A C Z N E G O !