Dorsz w cieście francuskim

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 55 min.

  • Porcje 2

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filet z dorsza umyć (jeśli był mrożony to wcześniej rozmrozić), osuszyć, posypać solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny.
  2. Następnie obsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  3. Pieczarki obrać, pokroić drobniej. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać pieczarki, przyprawić.
  4. Ciasto francuskie przedzielić na pół. Jedną połową wyłożyć blaszkę lub naczynie żaroodporne nasmarowane tłuszczem. Wyłożyć połowę porcji pieczarek a na nie rybę, przykryć drugą porcją pieczarek. Następnie całość przykryć drugą połową ciasta francuskiego. Wierzch posmarować żółtkiem i zrobić otwory (aby para uciekała).
  5. Wstawić do 220 stopni, zapiekać około 40 minut.

Opis przepisu:

Delikatne mięso ryby, skryte w chrupiącym cieście francuskim to kombinacja idealna na obiad. Dorsz, którego użyjemy w tym przepisie, zapewnia wspaniały smak i soczyste mięso. Dodajmy cebulę oraz pieczarki, aby jeszcze bardziej zróżnicować czekające na nas doznania smakowe. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?