Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grzanki z pieczarkami z serem

0
38 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8 dag
Masło
25 dag
Pieczarki
1 
Cebula
1 
Jajko
6 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 łyżek
Śmietana
5 dag
Ser edamski
5 plastrów
Chleb tostowy pełnozairnisty
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
15.74 g
Wartość energetyczna
262.4 kcal
Tłuszcze
18.66 g
Białko
9.44 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

38 min
Krok 1
5 min
Pieczarki umyć, pokroić w plasterki.
Krok 2
5 min
Drobno posiekaną cebulę zeszklić na połowie masła.
Krok 3
10 min
Do cebuli dodać pieczarki, 2 łyżki wody, sól i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Krok 4
5 min
Następnie oprószyć mąką, śmietanę wymieszać z jajkiem, połączyć z grzybami, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 5
3 min
Kromki chleba posmarować resztą masła, nałożyć pieczarki, posypać serem.
Krok 6
10 min
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, zapiekać 5-10 minut.
Grzanki z pieczarkami z serem

Krok 1 z 6

Pieczarki umyć, pokroić w plasterki.

Grzanki z pieczarkami z serem

Krok 2 z 6

Drobno posiekaną cebulę zeszklić na połowie masła.

Grzanki z pieczarkami z serem

Krok 3 z 6

Do cebuli dodać pieczarki, 2 łyżki wody, sól i dusić pod przykryciem około 10 minut.

Grzanki z pieczarkami z serem

Krok 4 z 6

Następnie oprószyć mąką, śmietanę wymieszać z jajkiem, połączyć z grzybami, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Grzanki z pieczarkami z serem

Krok 5 z 6

Kromki chleba posmarować resztą masła, nałożyć pieczarki, posypać serem.

Grzanki z pieczarkami z serem

Krok 6 z 6

Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, zapiekać 5-10 minut.

Klasyczna przegryzka, czyli grzanka z serem i pieczarkami. Znana i lubiana przez wielu, idealnie nadaje się na lekki lunch lub coś co pomoże nam doczekać do kolacji. W naszej propozycji dodajemy cebulę i śmietanę, dzięki czemu wzbogacimy naszą grzankę o dodatkowy smak i delikatność. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika