Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Klasyczna przegryzka, czyli grzanka z serem i pieczarkami. Znana i lubiana przez wielu, idealnie nadaje się na lekki lunch lub coś co pomoże nam doczekać do kolacji. W naszej propozycji dodajemy cebulę i śmietanę, dzięki czemu wzbogacimy naszą grzankę o dodatkowy smak i delikatność. Smacznego!
Przygotowanie
38 min
Krok 1
5 min
Pieczarki umyć, pokroić w plasterki.
Krok 2
5 min
Drobno posiekaną cebulę zeszklić na połowie masła.
Krok 3
10 min
Do cebuli dodać pieczarki, 2 łyżki wody, sól i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Krok 4
5 min
Następnie oprószyć mąką, śmietanę wymieszać z jajkiem, połączyć z grzybami, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, zapiekać 5-10 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0