Grzanki z pieczarkami z serem
38min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
9.44 g
Węglowodany
15.74 g
Tłuszcze
18.66 g
Wartość energetyczna
262.4 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
38 min
Krok 1
5 min
Pieczarki umyć, pokroić w plasterki.
Krok 2
5 min
Drobno posiekaną cebulę zeszklić na połowie masła.
Krok 3
10 min
Do cebuli dodać pieczarki, 2 łyżki wody, sól i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Krok 4
5 min
Następnie oprószyć mąką, śmietanę wymieszać z jajkiem, połączyć z grzybami, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 5
3 min
Kromki chleba posmarować resztą masła, nałożyć pieczarki, posypać serem.
Krok 6
10 min
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, zapiekać 5-10 minut.
Klasyczna przegryzka, czyli grzanka z serem i pieczarkami. Znana i lubiana przez wielu, idealnie nadaje się na lekki lunch lub coś co pomoże nam doczekać do kolacji. W naszej propozycji dodajemy cebulę i śmietanę, dzięki czemu wzbogacimy naszą grzankę o dodatkowy smak i delikatność. Smacznego!
Komentarze 0