Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Kategorie produktów
  • Produkty
  • ☞ Porady
  • Nowości i konkursy
  • O nas
  • Nasi eksperci
  • Kontakt
Grzanki z pieczarkami z serem

Grzanki z pieczarkami z serem

(1)
38min
Łatwy
Autorem przepisu jest RENIZ

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
8  dag
Masło
25  dag
Pieczarki
1 
Cebula
1 
Jajko
6  g
Mąka pszenna pełnoziarnista
2  łyżek
Śmietana
5  dag
Ser edamski
5  plastrów
Chleb tostowy pełnozairnisty
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.44 g
Węglowodany
15.74 g
Tłuszcze
18.66 g
Wartość energetyczna
262.4 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Klasyczna przegryzka, czyli grzanka z serem i pieczarkami. Znana i lubiana przez wielu, idealnie nadaje się na lekki lunch lub coś co pomoże nam doczekać do kolacji. W naszej propozycji dodajemy cebulę i śmietanę, dzięki czemu wzbogacimy naszą grzankę o dodatkowy smak i delikatność. Smacznego!

Przygotowanie

38 min
  • Krok 1

    5 min
    Pieczarki umyć, pokroić w plasterki.
  • Krok 2

    5 min
    Drobno posiekaną cebulę zeszklić na połowie masła.
  • Krok 3

    10 min
    Do cebuli dodać pieczarki, 2 łyżki wody, sól i dusić pod przykryciem około 10 minut.
  • Krok 4

    5 min
    Następnie oprószyć mąką, śmietanę wymieszać z jajkiem, połączyć z grzybami, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Krok 5

    3 min
    Kromki chleba posmarować resztą masła, nałożyć pieczarki, posypać serem.
  • Krok 6

    10 min
    Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, zapiekać 5-10 minut.
Grzanki z pieczarkami z serem

Krok 1 z 6

Pieczarki umyć, pokroić w plasterki.

Grzanki z pieczarkami z serem

Krok 2 z 6

Drobno posiekaną cebulę zeszklić na połowie masła.

Grzanki z pieczarkami z serem

Krok 3 z 6

Do cebuli dodać pieczarki, 2 łyżki wody, sól i dusić pod przykryciem około 10 minut.

Grzanki z pieczarkami z serem

Krok 4 z 6

Następnie oprószyć mąką, śmietanę wymieszać z jajkiem, połączyć z grzybami, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Grzanki z pieczarkami z serem

Krok 5 z 6

Kromki chleba posmarować resztą masła, nałożyć pieczarki, posypać serem.

Grzanki z pieczarkami z serem

Krok 6 z 6

Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, zapiekać 5-10 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Grzyby
  • Jajka
  • Kanapki
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sos pieczarkowy ze śmietaną

    Sos pieczarkowy ze śmietaną

    50 min Łatwy
  • Fasolka szparagowa duszona z papryką i pomidorami

    Fasolka szparagowa duszona z papryką i pomidorami

    40 min Łatwy
  • Pasta jajeczno-pieczarkowa

    Pasta jajeczno-pieczarkowa

    30 min Łatwy
  • Ryż zapiekany z warzywami i żółtym serem

    Ryż zapiekany z warzywami i żółtym serem

    1 godz 25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu