Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grzanki z pieczarkami z serem

(1)
38min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest RENIZ
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8  dag
Masło
25  dag
Pieczarki
1 
Cebula
1 
Jajko
6  g
Mąka pszenna pełnoziarnista
2  łyżek
Śmietana
5  dag
Ser edamski
5  plastrów
Chleb tostowy pełnozairnisty
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
9.44 g
Węglowodany
15.74 g
Tłuszcze
18.66 g
Wartość energetyczna
262.4 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

38 min
Krok 1
5 min
Pieczarki umyć, pokroić w plasterki.
Krok 2
5 min
Drobno posiekaną cebulę zeszklić na połowie masła.
Krok 3
10 min
Do cebuli dodać pieczarki, 2 łyżki wody, sól i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Krok 4
5 min
Następnie oprószyć mąką, śmietanę wymieszać z jajkiem, połączyć z grzybami, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 5
3 min
Kromki chleba posmarować resztą masła, nałożyć pieczarki, posypać serem.
Krok 6
10 min
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, zapiekać 5-10 minut.
Grzanki z pieczarkami z serem

Krok 1 z 6

Pieczarki umyć, pokroić w plasterki.

Grzanki z pieczarkami z serem

Krok 2 z 6

Drobno posiekaną cebulę zeszklić na połowie masła.

Grzanki z pieczarkami z serem

Krok 3 z 6

Do cebuli dodać pieczarki, 2 łyżki wody, sól i dusić pod przykryciem około 10 minut.

Grzanki z pieczarkami z serem

Krok 4 z 6

Następnie oprószyć mąką, śmietanę wymieszać z jajkiem, połączyć z grzybami, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Grzanki z pieczarkami z serem

Krok 5 z 6

Kromki chleba posmarować resztą masła, nałożyć pieczarki, posypać serem.

Grzanki z pieczarkami z serem

Krok 6 z 6

Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, zapiekać 5-10 minut.

Klasyczna przegryzka, czyli grzanka z serem i pieczarkami. Znana i lubiana przez wielu, idealnie nadaje się na lekki lunch lub coś co pomoże nam doczekać do kolacji. W naszej propozycji dodajemy cebulę i śmietanę, dzięki czemu wzbogacimy naszą grzankę o dodatkowy smak i delikatność. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00
Average: 4 (1 vote)
Nie, nie polecam.

2/10 najbardzej prawilne są tosty z tostera z pieczarkami .
Potrzebujemy pieczarki , ser , pieprz ziołowy i paprykę czerwoną słodką ( sypkie ) .
Obieramy pieczarki i ścieramy na tarce na grubych oczkach , również trzemy ser .Składniki wykładamy na chleb tostowy przyprawiając papryką i pieprzem ziołowym . Wkładamy do tostera i gotowe .Smak 10/10 , to są prawdziwe tosty a nie jakieś podrabiane z szynką ja tfu .
Morugen (niezweryfikowany) sob., 10/09/2021 - 14:42 CEST Nie, nie polecam.
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha