Barszcz czerwony z krokietami

Oceń ten przepis!

4/5 4 23 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 10

4/5 4 23 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Naleśniki

Farsz

Przygotowanie:

  1. Wymieszaj dokładnie mleko, mąkę, 3 jajka, dodaj szczyptę soli.
  2. Z ciasta usmaż 8 naleśników.
  3. Ziemniaki obierz i ugotuj.
  4. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle.
  5. Ziemniaki odsącz i utłucz z cebulą.
  6. Dopraw solą, pieprzem i MAGGI
  7. Gorącym farszem smaruj naleśniki i zwijać w rulon, następnie przekrój ukośnie na cztery części.
  8. Panieruj w posolonym jajku i bułce tartej.
  9. Smaż na rumiano na oleju.
  10. Podawaj gorące z filiżanką Barszczu czerwonego.

Opis przepisu:

Barszcz czerwony z krokietami z pysznym farszem z gotowanych ziemniaków i podsmażonej cebuli, doprawionym Maggi. Krokiety z takim dość "zwartym" nadzieniem możemy uformować inaczej, niż te z kapustą czy grzybami - na przykład zwijając je w podłużne rulony i krojąc ukośnie na cztery ukośne. W ten sposób otrzymujemy zgrabne krokieciki, bardzo dekoracyjne i wygodne do jedzenia, idealnie komponujące się z czerwonym barszczem. Najlepiej, by krokiety dodawać do barszczu czerwonego jeszcze gorące - wtedy smakują najlepiej.
Wypróbuj także przepis na barszcz czerwony z uszkami >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?