Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z mleka, mąki, jajek i soli przygotuj ciasto naleśnikowe.
Na patelni, na rozgrzanym oleju usmaż naleśniki.
Kapustę przekrój na cztery części i ugotuj w posolonej wodzie, odsącz i drobno pokrój.
Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki.
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle.
Dodaj pieczarki i kostki. Smaż do odparowania płynu, od czasu do czasu mieszając.
Kapustę wymieszaj z pieczarkami. Dodaj ser i wymieszaj.
Na naleśniki nakładaj porcje farszu. Naleśniki z farszem zwijaj tak, by uformować krokiety.
Jajko rozbij, dopraw przyprawą MAGGI, solą i pieprzem, panieruj krokiety w jajku i bułce tartej.
Usmaż na rumiano na patelni na rozgrzanym oleju.
Podawaj z filiżanką czerwonego barszczu.