Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z podanych składników zarobić mikserem ciasto. Z gotowego ciasta usmażyć naleśniki.
Pieczarki pokroić i usmażyć na maśle. Doprawić ziarenkami smaku winiary. Cebule drobno pokroić i zeszklić na maśle.
Paprykę i szynkę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć.
Na naleśnik położyć plasterek sera żółtego i farsz. Zawinąć jak na krokiety.
Na talerzu rozbić jajko z ziarenkami smaku winiary. Krokiety panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z dwóch stron.
Podawać same lub jako dodatek do barszczu czerwonego