Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Krokiety z kapustą i pieczarkami
Dodaj do CookBook

Krokiety z kapustą i pieczarkami

(2)
1 godz 5 min
Łatwy
Autorem przepisu jest OLIVIAH
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
40  dag
Kapusta Kiszona
30  dag
Pieczarki
2 
Cebula
trochę
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
trochę
Pieprz
1 
Jajko
30  g
Bułka tarta
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
31.7 g
Wartość energetyczna
197.9 kcal
Tłuszcze
4.1 g
Białko
12.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Mogłoby się wydawać, że krokiety w połączeniu z czerwonym barszczem to danie typowo wigilijne, po które nie sięga się z reguły w innych porach roku. Nic bardziej mylnego. Warto znać przepis na krokiety z kapustą i pieczarkami, by wykorzystywać go również na inne okazje. Niewątpliwą zaletą tego dania jest fakt, że można zrobić jednorazowo sporo krokietów, zamrozić je, a następnie korzystać z nich zawsze wtedy, kiedy brakuje czasu na przygotowanie obiadu. Krokiety to danie szybkie i łatwe, a przy tym trudno znaleźć kogoś, kto go nie lubi. Smak farszu z kiszonej kapusty i pieczarek podkreśli przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY.

Co ważne, przygotowanie krokietów zajmie około godziny. Zacznij od usmażenia naleśników. Kapustę kiszoną pokrój i kilka razy przepłucz, żeby złagodzić jej kwaśny smak. Następnie wrzuć do wrzątku i gotuj, aż zmięknie. Na koniec odciśnij nadmiar wody. Pieczarki umyj, obierz i pokrój w słupki lub kostkę. To samo zrób z cebulą. Wrzuć ją na rozgrzaną patelnię i usmaż na odrobinie oleju. Następnie dodaj pieczarki.

Kiedy uznasz, że te już są usmażone, dodaj kapustę, pieprz oraz Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY. Farsz nakładaj na naleśniki i zawijaj w ciasne rulony. Każdy z nich obtocz w jajku i bułce tartej, a następnie usmaż na złoty kolor.

Przygotowanie

65 min
  • Krok 1

    20 min
    Przygotować naleśniki.
  • Krok 2

    5 min
    Kapustę pokroić i kilka razy przepłukać (jeśli jest bardzo kwaśna)
  • Krok 3

    15 min
    Wrzucić do wrzątku i gotować do miękkości. Odcisnąć dość dobrze wodę.
  • Krok 4

    5 min
    Pieczarki umyć lub obrać ze skórki, pokroić.
  • Krok 5

    10 min
    Cebulę pokroić w kostkę lub piórka wrzucić na patelnię z olejem i podsmażyć, dodać pieczarki. Kiedy uznamy, że są już usmażone dodać kapustę i doprawić przyprawami.
  • Krok 6

    10 min
    Gotowy farsz nakładać na naleśniki i zwijać w rulony. Obtoczyć w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rumiano.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Ogólna ocena

5.0 out of 5
5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
22
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Bogate w błonnik
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Krokiety z ziemniaków

    Krokiety z ziemniaków

    1 godz 36 min Łatwy
  • Pyszne krokiety z tuńczykiem

    Pyszne krokiety z tuńczykiem

    43 min Średni
  • Krokiety z grzybami i sosem grzybowym

    Krokiety z grzybami i sosem grzybowym

    5 godz 24 min Łatwy
  • Grzybowe krokiety z kurczakiem i warzywami

    Grzybowe krokiety z kurczakiem i warzywami

    1 godz 10 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu