Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Krokiety z grzybami i sosem grzybowym

0
324 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300 g
Pieczarki
1 
Cebula
3 łyżek
Olej
1 trochę
Sól
50 g
Suszone grzyby
1 
Cebula
3 łyżek
Olej
1 szklanka
Mleko
2 szklanek
Mąka
2 
Jajko
1 szczypta
Sól
0.5 szklanka
Olej
2 
Jajko
5 łyżek
Bułka tarta
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
605.49 kcal
Białko
15.44 g
Węglowodany
42.48 g
Tłuszcze
42.05 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

324 min
Krok 1
240 min
Grzyby namocz.
Krok 2
30 min
Ugotuj z kostką bulionową, odsącz.
Krok 3
10 min
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na patelni na rozgrzanym oleju. Wymieszaj cebulę z grzybami i zmiel w maszynce do mięsa.
Krok 4
15 min
Przygotuj ciasto naleśnikowe z mleka, mąki, jajek, soli i szklanki wody. Smaruj patelnię olejem i smaż naleśniki.
Krok 5
10 min
Naleśniki cienko posmaruj grzybami, ciasno zroluj, przekrój na połowę ukośnie. Panieruj w jajku i bułce tartej, smaż na rumiano na oleju.
Krok 6
10 min
Obierz cebule i pieczarki. Pieczarki pokrój i podsmaż razem z cebulą na oleju, dopraw solą i pieprzem.
Krok 7
5 min
Zawartość torebki z sosem dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 2-3 minuty, często mieszając.
Krok 8
3 min
Pod koniec gotowania dodaj do sosu pieczarki z cebulą.
Krok 9
1 min
Naleśniki podawaj z Sosem grzybowym.
Krokiety z grzybami i sosem grzybowym

Krok 1 z 9

Grzyby namocz.

Krokiety z grzybami i sosem grzybowym

Krok 2 z 9

Ugotuj z kostką bulionową, odsącz.

Krokiety z grzybami i sosem grzybowym

Krok 3 z 9

Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na patelni na rozgrzanym oleju. Wymieszaj cebulę z grzybami i zmiel w maszynce do mięsa.

Krokiety z grzybami i sosem grzybowym

Krok 4 z 9

Przygotuj ciasto naleśnikowe z mleka, mąki, jajek, soli i szklanki wody. Smaruj patelnię olejem i smaż naleśniki.

Krokiety z grzybami i sosem grzybowym

Krok 5 z 9

Naleśniki cienko posmaruj grzybami, ciasno zroluj, przekrój na połowę ukośnie. Panieruj w jajku i bułce tartej, smaż na rumiano na oleju.

Krokiety z grzybami i sosem grzybowym

Krok 6 z 9

Obierz cebule i pieczarki. Pieczarki pokrój i podsmaż razem z cebulą na oleju, dopraw solą i pieprzem.

Krokiety z grzybami i sosem grzybowym

Krok 7 z 9

Zawartość torebki z sosem dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 2-3 minuty, często mieszając.

Krokiety z grzybami i sosem grzybowym

Krok 8 z 9

Pod koniec gotowania dodaj do sosu pieczarki z cebulą.

Krokiety z grzybami i sosem grzybowym

Krok 9 z 9

Naleśniki podawaj z Sosem grzybowym.

Pyszne krokiety z grzybami to propozycja na sycący obiad z naleśnikami w roli głównej. Ich przygotowanie nie jest bardzo czasochłonne, a efekt końcowy jest wart poświęconego czasu. Farsz grzybowy przygotowany na bazie Bulionu grzybowego z borowikami WINIARY nada krokietom mocnego, smakowitego aromatu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika