Filet z pstrąga z sosem musztardowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Majonez wymieszaj dokładnie ze śmietaną i musztardą, dopraw pieprzem.
  2. Filety dokładnie umyj i pokrój na porcje.
  3. Skrop filety sokiem z cytryny, oprósz solą, pieprzem i mąką.
  4. Ryby usmaż na rumiano na rozgrzanej patelni na oleju lub upiecz w piekarniku w temp. 200°C przez około 20 minut.
  5. Gotowego pstrąga podawaj na zimno lub gorąco z sosem majonezowym.

Opis przepisu:

To nie zabrzmi skromnie, ale Majonez Dekoracyjny WINIARY jest najlepszym dodatkiem do sosów, mięs, wędlin, sałatek i ryb! Tym razem poddaliśmy go wielkiej próbie – zmierzy się ze słodkowodnym pstrągiem z bystrego potoku - sam oceń jak wypadł w tej rundzie! Polecamy filet z pstrąga z sosem musztardowym, który idealnie nada się na świąteczny stół, a pomysłowy sos z dodatkiem musztardy francuskiej i Majonezu dekoracyjnego WINIARY zaskoczy Twoich najbliższych, zgromadzonych wokół wigilijnego stołu.

Spróbuj także z sosem Dijon z kaparami na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?