Pączki twarogowe

5/5 5 38 5 1

przygotowanie: 22 min

oczekiwanie: 20 min

porcje: 6 porcji

Chyba wszyscy lubimy pączki. Zazwyczaj środek wypełniony jest dżemem, natomiast dzisiaj mamy dla Ciebie inną, równie smaczną propozycję - pączki twarogowe. Puszysty twaróg z dodatkiem Cukru wanilinowego WINIARY jest wspaniałym komponentem dla pączków. Po upieczeniu posyp je cukrem pudrem. Pączki twarogowe będą doskonałym deserem, a ich słodki aromat przyciągnie do kuchni wszystkich domowników.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki, oprócz oleju, dokładnie wymieszaj. Powstanie gęsta masa na pączki.
  2. Z masy twarogowej uformuj niewielkie pączki (ok. 3,5 - 4 cm średnicy).
  3. Delikatnie wrzucaj pączki do gotującego się oleju. Uważaj, aby olej nie prysnął na Ciebie. Smaż pączki po kilka minut z każdej strony tak, aby były rumiane.
  4. Po upieczeniu posyp cukrem pudrem.

1 wskazówka do przepisu

  • Pola
    tego przepisu nie trzeba ulepszać :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.