Pączki twarogowe

Oceń ten przepis!

5/5 5 38 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 6

5/5 5 38 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki, oprócz oleju, dokładnie wymieszaj. Powstanie gęsta masa na pączki.
  2. Z masy twarogowej uformuj niewielkie pączki (ok. 3,5 - 4 cm średnicy).
  3. Delikatnie wrzucaj pączki do gotującego się oleju. Uważaj, aby olej nie prysnął na Ciebie. Smaż pączki po kilka minut z każdej strony tak, aby były rumiane.
  4. Po upieczeniu posyp cukrem pudrem.

Opis przepisu:

Chyba wszyscy lubimy pączki. Zazwyczaj środek wypełniony jest dżemem, natomiast dzisiaj mamy dla Ciebie inną, równie smaczną propozycję - pączki twarogowe. Puszysty twaróg z dodatkiem Cukru wanilinowego WINIARY jest wspaniałym komponentem dla pączków. Po upieczeniu posyp je cukrem pudrem. Pączki twarogowe będą doskonałym deserem, a ich słodki aromat przyciągnie do kuchni wszystkich domowników.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?