1

2

Przepisy

Pączki twarogowe

5/5

przygotowanie: 0 minut

porcje: 6 porcji

Chyba wszyscy lubimy pączki. Zazwyczaj środek wypełniony jest dżemem, natomiast dzisiaj mamy dla Ciebie inną, równie smaczną propozycję - pączki twarogowe. Puszysty twaróg z dodatkiem Cukru wanilinowego WINIARY jest wspaniałym komponentem dla pączków. Po upieczeniu posyp je cukrem pudrem. Pączki twarogowe będą doskonałym deserem, a ich słodki aromat przyciągnie do kuchni wszystkich domowników.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wymieszaj twaróg i cukier, mąkę z sodką, jaja i śmietanę.
  2. Uformuj pączki (ok. 3,5 - 4 cm średnicy).
  3. Wrzucaj do gotującego się oleju.
  4. Po upieczeniu posyp cukrem pudrem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: