Zapiekanka z kiełbasą i groszkiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 15 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 55 min.

  • Porcje 4

4/5 4 15 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kiełbasę pokrój w półplasterki. Cebulę obierz, pokrój w półplasterki i zeszklij na 2 łyżkach oleju. Obrane ziemniaki pokrój w cienkie plasterki o grubości około 3–4 mm.
  2. Żaroodporne naczynie wysmaruj 1 łyżką oleju, a następnie ułóż warstwami na przemian: ziemniaki, cebulę i kiełbasę.
  3. Zawartość torebki dobrze wymieszaj z 200 ml zimnej wody oraz 100 ml kwaśnej śmietany 12%. Przygotowaną mieszanką zalej zawartość żaroodpornego naczynia. Wierzch posyp startym żółtym serem.
  4. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz 50 minut w temperaturze 180°C.

Opis przepisu:

Smakowitą zapiekankę z kiełbasą i groszkiem zrobisz już w zaledwie kwadrans. Podczas pieczenia naszego przysmaku, możesz zająć się ulubioną książką lub serialem, a już za kilka chwil, poczujesz aromatyczny zapach swojskiej kiełbasy pieczonej z wyjątkowym sosem WINIARY POMYSŁ NA… ZAPIEKANKĘ ZIEMNIACZANĄ Z KIEŁBASĄ I CEBULKĄ. Zapiekankę podaj zaraz po przygotowaniu, wtedy smakuje najlepiej!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Weri
    Zamiast śmietany dałam jogurt grecki. Niestety sos się nie ściął :( wszystko pływało po wyjęciu z piekarnika. Pomijając ten fakt, danie zaliczam do smacznych.

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?