Panga smażona

Oceń ten przepis!

5/5 5 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

5/5 5 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. filety z pangi oprószyć przyprawą do ryb, odstawić w chłodne miejsce.
  2. Po tym czasie, jajka roztrzepać widelcem, dodać sól i pieprz, wymieszać.
  3. Następnie panierować rybę, w mące, jajku i tartej bułce.
  4. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Opis przepisu:

Jeżeli masz ochotę na rybę, spróbuj smażoną pangę. Ten gatunek nie ma charakterystycznego rybiego zapachu czy kłopotliwych ości, a swoją strukturą przypomina białe mięso, więc powinien przypaść do gustu najmłodszym domownikom. Pamiętaj jednak, że panga z hodowli ma zdecydowanie mniej składników odżywczych niż ta żyjąca na wolności – warto wziąć to pod uwagę podczas zakupów. Pangę smażoną na złoto podawaj z ugotowanymi ziemniakami lub ze świeżym pieczywem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?