Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Panga smażona

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

750 g
Filet z pangi
3 płaskich łyżek
Mąka
3 łyżek
Bułka tarta
2 łyżek
Przyprawa do ryb
2 
Jajko
1 dag
Tłuszcz
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
247.33 kcal
Węglowodany
8.83 g
Białko
30.5 g
Tłuszcze
7.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
25 min
filety z pangi oprószyć przyprawą do ryb, odstawić w chłodne miejsce.
Krok 2
10 min
Po tym czasie, jajka roztrzepać widelcem, dodać sól i pieprz, wymieszać.
Krok 3
5 min
Następnie panierować rybę, w mące, jajku i tartej bułce.
Krok 4
10 min
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Panga smażona

Krok 1 z 4

filety z pangi oprószyć przyprawą do ryb, odstawić w chłodne miejsce.

Panga smażona

Krok 2 z 4

Po tym czasie, jajka roztrzepać widelcem, dodać sól i pieprz, wymieszać.

Panga smażona

Krok 3 z 4

Następnie panierować rybę, w mące, jajku i tartej bułce.

Panga smażona

Krok 4 z 4

Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Jeżeli masz ochotę na rybę, spróbuj smażoną pangę. Ten gatunek nie ma charakterystycznego rybiego zapachu czy kłopotliwych ości, a swoją strukturą przypomina białe mięso, więc powinien przypaść do gustu najmłodszym domownikom. Pamiętaj jednak, że panga z hodowli ma zdecydowanie mniej składników odżywczych niż ta żyjąca na wolności – warto wziąć to pod uwagę podczas zakupów. Pangę smażoną na złoto podawaj z ugotowanymi ziemniakami lub ze świeżym pieczywem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika