Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Panga smażona

(2)
50min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest kiziolek201
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

750  g
Filet z pangi
3  płaskich łyżek
Mąka
3  łyżek
Bułka tarta
2  łyżek
Przyprawa do ryb
2 
Jajko
1  dag
Tłuszcz
trochę
Sól
trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
30.5 g
Węglowodany
8.83 g
Tłuszcze
7.4 g
Wartość energetyczna
247.33 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
25 min
filety z pangi oprószyć przyprawą do ryb, odstawić w chłodne miejsce.
Krok 2
10 min
Po tym czasie, jajka roztrzepać widelcem, dodać sól i pieprz, wymieszać.
Krok 3
5 min
Następnie panierować rybę, w mące, jajku i tartej bułce.
Krok 4
10 min
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Panga smażona

Krok 1 z 4

filety z pangi oprószyć przyprawą do ryb, odstawić w chłodne miejsce.

Panga smażona

Krok 2 z 4

Po tym czasie, jajka roztrzepać widelcem, dodać sól i pieprz, wymieszać.

Panga smażona

Krok 3 z 4

Następnie panierować rybę, w mące, jajku i tartej bułce.

Panga smażona

Krok 4 z 4

Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Jeżeli masz ochotę na rybę, spróbuj smażoną pangę. Ten gatunek nie ma charakterystycznego rybiego zapachu czy kłopotliwych ości, a swoją strukturą przypomina białe mięso, więc powinien przypaść do gustu najmłodszym domownikom. Pamiętaj jednak, że panga z hodowli ma zdecydowanie mniej składników odżywczych niż ta żyjąca na wolności – warto wziąć to pod uwagę podczas zakupów. Pangę smażoną na złoto podawaj z ugotowanymi ziemniakami lub ze świeżym pieczywem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

70 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
70 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
30.5g / 55%
Węglowodany
8.8g / 15%
Tłuszcze
7.4g / 29%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika