Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kurczak w bułce tartej nuggetsy

0
90 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

450 g
Pierś Z Kurczaka
1 trochę
Bułka tarta
1 trochę
Sól
2 
Jajko
1 trochę
Oliwa z oliwek
2 łyżek
Przyprawa do kurczaka
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
27.51 g
Węglowodany
2.14 g
Tłuszcze
7.04 g
Wartość energetyczna
187.82 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

90 min
Krok 1
5 min
Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Podzielić filety na porcje
Krok 2
60 min
Przyprawę do kurczaka wymieszać z solą i pieprzem, obsypać dobrze mięso, odstawić na godzinę
Krok 3
5 min
Jajka roztrzepać, zanurzać filety drobiowe w jajku i tartej bułce.
Krok 4
3 min
Następnie pokroić nożem filety na szersze paski
Krok 5
7 min
Smażyć kurczaka na dobrze rozgrzanym tłuszczu, podawać z sosem czosnkowym
Kurczak w bułce tartej nuggetsy

Krok 1 z 5

Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Podzielić filety na porcje

Kurczak w bułce tartej nuggetsy

Krok 2 z 5

Przyprawę do kurczaka wymieszać z solą i pieprzem, obsypać dobrze mięso, odstawić na godzinę

Kurczak w bułce tartej nuggetsy

Krok 3 z 5

Jajka roztrzepać, zanurzać filety drobiowe w jajku i tartej bułce.

Kurczak w bułce tartej nuggetsy

Krok 4 z 5

Następnie pokroić nożem filety na szersze paski

Kurczak w bułce tartej nuggetsy

Krok 5 z 5

Smażyć kurczaka na dobrze rozgrzanym tłuszczu, podawać z sosem czosnkowym

Kurczak w bułce tartej nuggetsy to przepis, który sprawdzi się, gdy chcesz przygotować smaczną przekąskę dla rodziny lub przyjaciół. Przygotowanie kurczaka w bułce tartej nie zajmuje dużo czasu, a efekt końcowy jest naprawdę smakowity. Paseczki z piersi kurczaka możesz zanurzać w sosie czosnkowym, majonezowym lub w keczupie.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika