
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Kurczak w bułce tartej nuggetsy

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
60 minKrok 3
5 minKrok 4
3 minKrok 5
7 minKrok 1 z 5
Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Podzielić filety na porcje
Krok 2 z 5
Przyprawę do kurczaka wymieszać z solą i pieprzem, obsypać dobrze mięso, odstawić na godzinę
Krok 3 z 5
Jajka roztrzepać, zanurzać filety drobiowe w jajku i tartej bułce.
Krok 4 z 5
Następnie pokroić nożem filety na szersze paski
Krok 5 z 5
Smażyć kurczaka na dobrze rozgrzanym tłuszczu, podawać z sosem czosnkowym
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0