składniki:
liczba porcji:
do panierowania:


Przygotowanie:
- Z pieczarek wytnij nóżkę i delikatnie oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU.
- Mięso połącz z Majonezem, jajkiem, bułką tartą i posiekaną natką pietruszki. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
- Pieczarki wypełnij farszem tworząc kule. Każdą kulę panieruj w jajkach i tartej bułce.
- Smaż na patelni na rozgrzanym oleju przez około 10-15 minut.
- Usmażone pieczarki podawaj z Sosem czosnkowym.
Opis przepisu:
Autor: WINIARY
Smażone w panierce kapelusze pieczarek, faszerowane mielonym mięsem z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Pieczarki faszerowane idealnie sprawdzą się w formie przekąsek (np. na grilla) lub jako dodatek do dania głównego. Polecamy podanie ich z Sosem czosnkowym WINIARY, a dla wielbicieli pikantnych sosów – z Sosem chili WINIARY.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?