1

2

Przepisy

Pieczarki faszerowane

5/5

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 454 kcal / porcja


Smażone w panierce kapelusze pieczarek, faszerowane mielonym mięsem z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARYPrzyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Pieczarki faszerowane idealnie sprawdzą się w formie przekąsek (np. na grilla) lub jako dodatek do dania głównego. Polecamy podanie ich z Sosem czosnkowym WINIARY, a dla wielbicieli pikantnych sosów – z Sosem chili WINIARY.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Z pieczarek wytnij nóżkę i delikatnie oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  2. Mięso połącz z Majonezem, jajkiem, bułką tartą i posiekaną natką pietruszki.
  3. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  4. Pieczarki wypełnij farszem tworząc kule.
  5. Każdą kulę panieruj w jajkach i tartej bułce.
  6. Smaż na patelni na rozgrzanym oleju przez około 10-15 minut.
  7. Usmażone pieczarki podawaj z Sosem czosnkowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: