Pieczarki faszerowane

5/5 5 105 5 1
5/5 5 105 5 1
  • Przygotowanie: 50 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

do panierowania:

Przygotowanie:

  1. Z pieczarek wytnij nóżkę i delikatnie oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  2. Mięso połącz z Majonezem, jajkiem, bułką tartą i posiekaną natką pietruszki. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  3. Pieczarki wypełnij farszem tworząc kule. Każdą kulę panieruj w jajkach i tartej bułce.
  4. Smaż na patelni na rozgrzanym oleju przez około 10-15 minut.
  5. Usmażone pieczarki podawaj z Sosem czosnkowym.

Opis przepisu:


Smażone w panierce kapelusze pieczarek, faszerowane mielonym mięsem z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARYPrzyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Pieczarki faszerowane idealnie sprawdzą się w formie przekąsek (np. na grilla) lub jako dodatek do dania głównego. Polecamy podanie ich z Sosem czosnkowym WINIARY, a dla wielbicieli pikantnych sosów – z Sosem chili WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?