Pasztet z drobiu

Oceń ten przepis!

5/5 5 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 55 min.

  • Oczekiwanie 2 godz.

  • Porcje 12

5/5 5 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kurę pokrój na małe kawałki i uduś ze słoniną.
  2. Miękkie mięso wyjmij, a w sosie sparz wątrobę.
  3. Następnie dodaj pokrojoną bułkę aby zmiękła.
  4. Wystudzone mięso obierz od kości i trzykrotnie zmiel z wątróbką i bułką.
  5. Do masy dodaj jajka i przyprawy do smaku.
  6. Dokładnie wyrób, a następnie rozłóż do wyparzonych słojów. Przy rozkładaniu masy zwróć uwagę, aby w pasztecie w słoju nie została wolna przestrzeń.
  7. Słoje zamknij i pasteryzuj - te o pojemności 1 l - 1 godz. 45 minut. Pasztet możesz również zapiec w piekarniku w temp. 150°C i podawać z ulubionym Sosem.

Opis przepisu:

Przepis na pasztet drobiowy to sposób na świąteczny dodatek do pieczywa. Pasztet z drobiu przygotuj na bazie wątróbki drobiowej z dodatkiem wątróbki wieprzowej. Do pasztetu dodaj również słoninę, gałkę muszkatołową, a całość przypraw Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Pasztet z drobiu możesz przygotować na co dzień, choć to tradycyjnie odświętny przysmak. Podając go na eleganckim talerzu, pięknie udekoruje Twój wigilijny stół i będzie dobrym dodatkiem do świątecznego menu.
Zobacz pomysły na bożonarodzeniowe dania >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?