Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso i warzywa pokrój w kostkę.
Rozgrzej smalec i podsmaż mięso oprócz wątróbki, następnie dodaj warzywa.
Przełóż do garnka, zalej wodą (tak, aby mięso było przykryte), dodaj kostki Bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY. Gotuj ok. 50-60 minut.
Na 10 minut przed końcem gotowania wrzuć wątróbkę. Przestudź.
Wsyp bułkę tartą, pozostaw do nasiąknięcia.
Następnie całość dwukrotnie zmiel w maszynce do mielenia.
Dodaj jajka i dopraw do smaku solą, pieprzem, gałką i imbirem.
Formę do zapiekania posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Przełóż masę mięsną.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 stopni, wstaw formę i piecz przez 40 minut.
Podawaj z Sosem tatarskim WINIARY.