Pstrąg z pietruszką z piekarnika

Oceń ten przepis!

4/5 4 56 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 2

4/5 4 56 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rybę oczyszczamy z łusek, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
  2. Natkę pietruszki umyć, połowę drobno posiekać.
  3. Posiekają natkę wymieszać z masłem i sokiem z połówki cytryny.
  4. Rybę posypujemy solą, i faszerujemy natka pietruszki (tą nieposiekaną).
  5. Z wierzchu smarujemy posiekaną natka z masłem.
  6. Rybę zawijamy w foli aluminiowa i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. Podajemy z plasterkami cytryny.

Opis przepisu:

Pstrąg z pietruszką z piekarnika przywodzi na myśl nadmorskie wspomnienia z wakacji. Przyrządzamy go bardzo prosto, bo tak smakuje najlepiej! Posiekana pietruszka nadaje pstrągowi z piekarnika cudownego aromatu, a dodatek masła - delikatności. Całość podawaj z plasterkami cytryny, które jeszcze bardziej podkreślą smak potrawy. Przekonaj się, że nie musisz wychodzić z domu, by móc cieszyć się bajeczną pieczoną rybą.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?