Karkówka w sosie własnym

4/5 4 28 5 1
4/5 4 28 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 30 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso oprósz ziołami, skrop przyprawą MAGGI i olejem
  2. Pozostaw w lodówce na około 12 godzin.
  3. Następnie mięso razem z zalewą smaż na rumiano, podlej 1 szklanką wody.
  4. Duś przez 30 minut. Sos możesz zagęścić mąką.
  5. Podawaj z kluskami śląskimi.

Opis przepisu:

Wyśmienita karkówka, duszona w sosie własnym, doprawiona MAGGI jest idealnym pomysłem na obiad. Soczyste mięso skomponowane z bukietem aromatycznych ziół: oregano, estragonem i tymiankiem smakuje wspaniale. By uzyskać charakterystyczny smak karkówki, powinno ono poleżeć w ziołach przynajmniej 12 godzin. Do potrawy świetnie pasują kluski śląskie.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?