1

2

Przepisy

Karkówka w sosie własnym

4/5

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 297 kcal / porcja

Wyśmienita karkówka, duszona w sosie własnym, doprawiona MAGGI jest idealnym pomysłem na obiad. Soczyste mięso skomponowane z bukietem aromatycznych ziół: oregano, estragonem i tymiankiem smakuje wspaniale. By uzyskać charakterystyczny smak karkówki, powinno ono poleżeć w ziołach przynajmniej 12 godzin. Do potrawy świetnie pasują kluski śląskie.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso oprósz ziołami, skrop przyprawą MAGGI i olejem
  2. Pozostaw w lodówce na około 12 godzin.
  3. Następnie mięso razem z zalewą smaż na rumiano, podlej 1 szklanką wody.
  4. Duś przez 30 minut. Sos możesz zagęścić mąką.
  5. Podawaj z kluskami śląskimi.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: