Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Karkówka w sosie własnym

Karkówka w sosie własnym
  • Karkówka w sosie własnym
  • Karkówka w sosie własnym
  • Karkówka w sosie własnym
  • Karkówka w sosie własnym
  • Karkówka w sosie własnym
  • Karkówka w sosie własnym
  • czas Łączny czas: 40 min (Przygotowanie: 10 min Oczekiwanie 30 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 297 kcal / 1 porcję

Wyśmienita karkówka, duszona w sosie własnym, doprawiona MAGGI jest idealnym pomysłem na obiad. Soczyste mięso skomponowane z bukietem aromatycznych ziół: oregano, estragonem i tymiankiem smakuje wspaniale. By uzyskać charakterystyczny smak karkówki, powinno ono poleżeć w ziołach przynajmniej 12 godzin. Do potrawy świetnie pasują kluski śląskie.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Mięso oprósz ziołami, skrop przyprawą MAGGI i olejem
  2. Pozostaw w lodówce na około 12 godzin.
  3. Następnie mięso razem z zalewą smaż na rumiano, podlej 1 szklanką wody.
  4. Duś przez 30 minut. Sos możesz zagęścić mąką.
  5. Podawaj z kluskami śląskimi.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: 1188 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 10 marca 2014
    wiklinowykret

    klasyka gatunku! i przepis jest bardzo dokładny, polecam

    +0
  • 1 lutego 2013
    Sylwester666

    Zapowiada się całkiem ciekawie

    +1

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Karkówka w sosie własnym
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Karkówka w sosie własnym

Wydrukuj przepis

Karkówka w sosie własnym

Zgłoś przepis do moderacji