Karkówka w sosie własnym
766min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
17.01 g
Węglowodany
0.63 g
Tłuszcze
22.69 g
Wartość energetyczna
276.37 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
766 min
Krok 1
5 min
Mięso oprósz ziołami, skrop przyprawą MAGGI i olejem.
Krok 2
720 min
Pozostaw w lodówce na około 12 godzin.
Krok 3
10 min
Następnie mięso razem z zalewą smaż na rumiano, podlej 1 szklanką wody.
Krok 4
30 min
Duś przez 30 minut. Sos możesz zagęścić mąką.
Krok 5
1 min
Podawaj z kluskami śląskimi.
Wyśmienita karkówka, duszona w sosie własnym, doprawiona MAGGI jest idealnym pomysłem na obiad. Soczyste mięso skomponowane z bukietem aromatycznych ziół: oregano, estragonem i tymiankiem smakuje wspaniale. By uzyskać charakterystyczny smak karkówki, powinno ono poleżeć w ziołach przynajmniej 12 godzin. Do potrawy świetnie pasują kluski śląskie.
Komentarze 0