Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schab w sosie śmietanowo-cebulowym

0
42 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

350 g
HORMEL ZAWSZE PRZETARGOWY, Schab Bez Kości, Świeża Wieprzowina
2 płaskich łyżek
Masło
1 
Cebula
1 ząbek
Czosnek
50 ml
Białe wino
1 łyżeczka
Musztarda
1 Płaska łyżka
Pietruszka
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

42 min
Krok 1
5 min
Mięso pokrój w paseczki i podsmaż na maśle.
Krok 2
10 min
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, dodaj do mięsa i smaż razem przez około 5 minut.
Krok 3
2 min
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU.
Krok 4
5 min
Podlej winem i duś do odparowania, następnie podlej śmietaną i zagotuj.
Krok 5
3 min
Dopraw musztardą i pieprzem. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Krok 6
2 min
Podawaj z makaronem wstążki.
Schab w sosie śmietanowo-cebulowym

Krok 1 z 6

Mięso pokrój w paseczki i podsmaż na maśle.

Schab w sosie śmietanowo-cebulowym

Krok 2 z 6

Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, dodaj do mięsa i smaż razem przez około 5 minut.

Schab w sosie śmietanowo-cebulowym

Krok 3 z 6

Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU.

Schab w sosie śmietanowo-cebulowym

Krok 4 z 6

Podlej winem i duś do odparowania, następnie podlej śmietaną i zagotuj.

Schab w sosie śmietanowo-cebulowym

Krok 5 z 6

Dopraw musztardą i pieprzem. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Schab w sosie śmietanowo-cebulowym

Krok 6 z 6

Podawaj z makaronem wstążki.

Znudził Ci się tradycyjny obiad z ziemniakami i kotletem schabowym w roli głównej? Przedstawiamy alternatywę – schab w sosie śmietanowo-ziołowym. Do przygotowania naszego dania potrzebujesz schabu bez kości, cebuli i dodatków, które zagwarantują wyraźny smak potrawie. Świetnie sprawdzi się tu musztarda, odrobina białego wina i zielone dodatki, które ożywią wygląd potrawy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika