Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polędwiczki z ziołami

0
758 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
2 
Polędwica wieprzowa
5 łyżek
Oliwa z oliwek
0.5 
Sok z cytryny
1 szczypta
Cząber
1 szczypta
Majeranek
1 szczypta
Tymianek
1 szczypta
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
725.19 kcal
Tłuszcze
33.97 g
Węglowodany
1.91 g
Białko
97.26 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

758 min
Krok 1
10 min
Oczyszczone polędwiczki skrop Przyprawą w płynie, oprósz ziołami i pieprzem, następnie skrop sokiem z cytryny i oliwą.
Krok 2
720 min
Pozostaw w lodówce na 12 godzin, a w połowie tego czasu przewróć mięso na drugą stronę.
Krok 3
3 min
Mięso oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU.
Krok 4
20 min
Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz razem z zalewą 20 minut.
Krok 5
5 min
Upieczone mięso pokrój ukośnie i podawaj z Sosem czosnkowym WINIARY.
Polędwiczki z ziołami

Krok 1 z 5

Oczyszczone polędwiczki skrop Przyprawą w płynie, oprósz ziołami i pieprzem, następnie skrop sokiem z cytryny i oliwą.

Polędwiczki z ziołami

Krok 2 z 5

Pozostaw w lodówce na 12 godzin, a w połowie tego czasu przewróć mięso na drugą stronę.

Polędwiczki z ziołami

Krok 3 z 5

Mięso oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU.

Polędwiczki z ziołami

Krok 4 z 5

Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz razem z zalewą 20 minut.

Polędwiczki z ziołami

Krok 5 z 5

Upieczone mięso pokrój ukośnie i podawaj z Sosem czosnkowym WINIARY.

Polędwiczki wieprzowe wymagają odpowiedniej kompozycji ziół, w naszym przepisie znajdziesz gotowy sposób na niezapomniany smak i aromat... Majeranek, cząber, tymianek – ukryte w nich olejki eteryczne sprawią, że mięso będzie niezwykle delikatne!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika