Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Gulasz z ryżem

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 55 min.

  • Porcje 4

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso gulaszowe pokroić w kostkę.
  2. Oprószyć mięso w mące, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na mocny brązowy kolor.
  3. Mięso przełożyć do rondla, dodać sól i pieprz, podlać szklanką wody, dusić do miękkości.
  4. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu, dodać do mięsa.
  5. Mąkę rozmieszać w niewielkiej ilości wody, wlać do miękkiego mięsa, zagotować.
  6. Ryż ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, gotować ok. 20 minut.
  7. Na talerze wyjmować po jednej saszetce ryżu, polewać gulaszem.

Opis przepisu:

Bardzo dobry gulasz z ryżem, który zachwyci Cię swoim delikatnym smakiem. Jest to mięsne danie, które łatwo przygotujesz między wykonywaniem kolejnych obowiązków. Łopatka wieprzowa bez kości jest odpowiednio duszona, co sprawia, że mięso lekko rozpływa się na podniebieniu. Gulasz podawaj z ryżem, by danie zyska na ciekawej fakturze.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?