Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gulasz z ryżem

0
51 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Łopatka wieprzowa
1 łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 dag
Olej
1 dag
Liść laurowy
1 
Cebula
400 g
Ryż
1 dag
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
12.3 g
Białko
31.79 g
Węglowodany
84.81 g
Wartość energetyczna
591.05 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

51 min
Krok 1
5 min
Mięso gulaszowe pokroić w kostkę.
Krok 2
5 min
Oprószyć mięso w mące, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na mocny brązowy kolor.
Krok 3
10 min
Mięso przełożyć do rondla, dodać sól i pieprz, podlać szklanką wody, dusić do miękkości.
Krok 4
5 min
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu, dodać do mięsa.
Krok 5
5 min
Mąkę rozmieszać w niewielkiej ilości wody, wlać do miękkiego mięsa, zagotować.
Krok 6
20 min
Ryż ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, gotować ok. 20 minut.
Krok 7
1 min
Na talerze wyjmować po jednej saszetce ryżu, polewać gulaszem.
Gulasz z ryżem

Krok 1 z 7

Mięso gulaszowe pokroić w kostkę.

Gulasz z ryżem

Krok 2 z 7

Oprószyć mięso w mące, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na mocny brązowy kolor.

Gulasz z ryżem

Krok 3 z 7

Mięso przełożyć do rondla, dodać sól i pieprz, podlać szklanką wody, dusić do miękkości.

Gulasz z ryżem

Krok 4 z 7

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu, dodać do mięsa.

Gulasz z ryżem

Krok 5 z 7

Mąkę rozmieszać w niewielkiej ilości wody, wlać do miękkiego mięsa, zagotować.

Gulasz z ryżem

Krok 6 z 7

Ryż ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, gotować ok. 20 minut.

Gulasz z ryżem

Krok 7 z 7

Na talerze wyjmować po jednej saszetce ryżu, polewać gulaszem.

Bardzo dobry gulasz z ryżem, który zachwyci Cię swoim delikatnym smakiem. Jest to mięsne danie, które łatwo przygotujesz między wykonywaniem kolejnych obowiązków. Łopatka wieprzowa bez kości jest odpowiednio duszona, co sprawia, że mięso lekko rozpływa się na podniebieniu. Gulasz podawaj z ryżem, by danie zyska na ciekawej fakturze.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika