Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso gulaszowe pokroić w kostkę.
Oprószyć mięso w mące, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na mocny brązowy kolor.
Mięso przełożyć do rondla, dodać sól i pieprz, podlać szklanką wody, dusić do miękkości.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu, dodać do mięsa.
Mąkę rozmieszać w niewielkiej ilości wody, wlać do miękkiego mięsa, zagotować.
Ryż ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, gotować ok. 20 minut.
Na talerze wyjmować po jednej saszetce ryżu, polewać gulaszem.