Ciasto marchewkowo-jabłkowe

Oceń ten przepis!

4/5 4 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 16

4/5 4 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jabłka i marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce.
  2. Do miski wlać oliwę ,wsypać cukier kryształ, dobrze utrzeć.
  3. Następnie stopniowo dodawać po całym jajku, ciągle ucierając.
  4. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia ,sodą i cynamonem, dodać do jajek, wymieszać.
  5. Do wymieszanej masy dodawać po łyżce jabłek i marchewki, dobrze zmiksować.
  6. Blachę o wymiarach 20x35 wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką. Ciasto wylać na blachę, wstawić do piekarnika, piec 40 minut w 180 stopni.
  7. Upieczone i ostudzone ciasto, posypać cukrem pudrem.

Opis przepisu:

Ciasto marchewkowe, z dodatkiem jabłek zamiast orzechów. To połączenie fantastycznie ze sobą współgra, co owocuje niezapomnianymi wrażeniami. Ciasto marchewkowe odznacza się wyrazistym smakiem, który pozostawia po sobie wiele dobrych wspomnień. Przekonajcie się sami. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?