Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Jabłecznik po amerykańsku
Dodaj do CookBook

Jabłecznik po amerykańsku

(1)
1 godz 5 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest kaMilena
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcja

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Jabłka
trochę
Cukier puder
3  szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
3 
Jajko
2  szklanek
Cukier
1.5  szklanek
Olej
2  łyżeczek
Soda oczyszczona
40  g
Rodzynki
30  g
Orzechy włoskie
2  łyżeczek
Kakao
2  łyżeczek
Cynamon
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
44.2 g
Wartość energetyczna
366.7 kcal
Tłuszcze
20.9 g
Białko
3.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Znany wszystkim jabłecznik, w nieco nietypowym wydaniu. Jabłecznik amerykański cechuje się tym, że jabłka są ukryte wewnątrz ciasta, a nie tak jak tradycyjnej wersji tworzą osobną warstwę. To spore urozmaicenie, a ciasto z orzechami włoskimi i rodzynkami świetnie komponuje się ze smakiem jabłek.

Przygotowanie

65 min
  • Krok 1

    5 min
    Jabłka umyć, obrać, pokroić w kostkę.
  • Krok 2

    10 min
    Jajka utrzeć z cukrem, dolewać stopniowo olej (stale ucierając). Do gotowej masy wsypać mąkę, sodę i kakao. Wymieszać.
  • Krok 3

    5 min
    Dodać rodzynki i orzechy. Starannie utrzeć, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Na końcu połączyć masę z jabłkami.
  • Krok 4

    45 min
    Wyłożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika, posypać cukrem pudrem.
Jabłecznik po amerykańsku

Krok 1 z 4

Jabłka umyć, obrać, pokroić w kostkę.

Jabłecznik po amerykańsku

Krok 2 z 4

Jajka utrzeć z cukrem, dolewać stopniowo olej (stale ucierając). Do gotowej masy wsypać mąkę, sodę i kakao. Wymieszać.

Jabłecznik po amerykańsku

Krok 3 z 4

Dodać rodzynki i orzechy. Starannie utrzeć, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Na końcu połączyć masę z jabłkami.

Jabłecznik po amerykańsku

Krok 4 z 4

Wyłożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika, posypać cukrem pudrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 3
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
33
00
33
00
00
00

Opinie

4

Agata

Proste i fajne ciasto, często je robię.
Anonim (niezweryfikowany) 02/23/2023-07:57 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
4

Zuza

Moja rodzina uwielbia te ciasto! Szybkie i pyszne. Chociaż znamy je z innej nazwy tz. Śmietnik. Bo można wrzucić do niego każdy rodzaj owoca 😀
Anonim (niezweryfikowany) 10/19/2022-10:11 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
4

Dagmara

Jaką pojemność ma szklanka? Pilne 🙂
Anonim (niezweryfikowany) 01/17/2022-02:23 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 03/27/2023-01:30 CEST
Dagmaro, szklanka to 250 ml 😊

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Deser
  • Impreza
  • Jajka
  • Kuchnia amerykańska
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Popołudniowa przekąska
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Jabłecznik

    Jabłecznik

    1 godz 15 min Średni
  • Słoneczny jabłecznik

    Słoneczny jabłecznik

    1 godz 40 min Łatwy
  • Jabłecznik ucierany

    Jabłecznik ucierany

    1 godz 46 min Łatwy
  • Jabłecznik z budyniem

    Jabłecznik z budyniem

    1 godz 36 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu