
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Jabłecznik ucierany

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
10 minKrok 3
5 minKrok 4
10 minKrok 5
75 minKrok 6
1 min
Krok 1 z 6
Do miękkiej palmy dodać cukier. Całość utrzeć.

Krok 2 z 6
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do utartej z cukrem palmy, dodawać jajka na przemian z mąką i ucierać dalej.

Krok 3 z 6
Tortownicę natłuścić i posypać mąką. Gotowe ciasto przelać do tortownicy.

Krok 4 z 6
Z obranych jabłek usunąć gniazda nasienne. Jabłka pokroić w półplasterki. Kawałki jabłek ułożyć na cieście.

Krok 5 z 6
Jabłecznik piec w 180 stopniach przez ok. 75 minut (sprawdzić patyczkiem).

Krok 6 z 6
Upieczone, przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0