Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Jabłecznik ucierany

Jabłecznik ucierany

(0)
1 godz 46 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Beatris

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
0.75  kostka
Margaryna
2  szklanek
Mąka tortowa
4 
Jajko
1  szklanka
Cukier
2 
Jabłka
trochę
Cukier puder
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
2.86 g
Węglowodany
29.41 g
Tłuszcze
17.11 g
Wartość energetyczna
276.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Puszyste, ucierane ciasto z dodatkiem jabłek to nic innego, niż wspaniały deser na podwieczorek. Wypróbuj łatwy przepis, w którym wystarczy utrzeć masło z cukrem, proszkiem do pieczenia WINIARY, jajkiem i mąką. Gdy ciasto jest już jednolicie gładkie i puszyste wystarczy przełożyć je do formy i udekorować soczystymi plastrami jabłka. Tak przygotowaną formę wstawić do rozgrzanego piekarnika. Po niedługim czasie poczujesz wspaniały aromat ucieranego jabłecznika, który Swym smakowitym zapachem przywoła całą rodzinę.

Przygotowanie

106 min
  • Krok 1

    5 min
    Do miękkiej palmy dodać cukier. Całość utrzeć.
  • Krok 2

    10 min
    Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do utartej z cukrem palmy, dodawać jajka na przemian z mąką i ucierać dalej.
  • Krok 3

    5 min
    Tortownicę natłuścić i posypać mąką. Gotowe ciasto przelać do tortownicy.
  • Krok 4

    10 min
    Z obranych jabłek usunąć gniazda nasienne. Jabłka pokroić w półplasterki. Kawałki jabłek ułożyć na cieście.
  • Krok 5

    75 min
    Jabłecznik piec w 180 stopniach przez ok. 75 minut (sprawdzić patyczkiem).
  • Krok 6

    1 min
    Upieczone, przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Jabłecznik ucierany

Krok 1 z 6

Do miękkiej palmy dodać cukier. Całość utrzeć.

Jabłecznik ucierany

Krok 2 z 6

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do utartej z cukrem palmy, dodawać jajka na przemian z mąką i ucierać dalej.

Jabłecznik ucierany

Krok 3 z 6

Tortownicę natłuścić i posypać mąką. Gotowe ciasto przelać do tortownicy.

Jabłecznik ucierany

Krok 4 z 6

Z obranych jabłek usunąć gniazda nasienne. Jabłka pokroić w półplasterki. Kawałki jabłek ułożyć na cieście.

Jabłecznik ucierany

Krok 5 z 6

Jabłecznik piec w 180 stopniach przez ok. 75 minut (sprawdzić patyczkiem).

Jabłecznik ucierany

Krok 6 z 6

Upieczone, przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser
  • Jajka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto marchewkowe z jabłkami

    Ciasto marchewkowe z jabłkami

    1 godz 2 min Łatwy
  • Jabłecznik po amerykańsku

    Jabłecznik po amerykańsku

    1 godz 5 min Łatwy
  • Placek z mascarpone

    Placek z mascarpone

    1 godz 35 min Łatwy
  • Jogurtowe ciasto z czarną porzeczką

    Jogurtowe ciasto z czarną porzeczką

    1 godz 20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu