Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jabłecznik ucierany

(0)
1 godz 46 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Beatris
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.75  kostka
Margaryna
2  szklanek
Mąka tortowa
4 
Jajko
1  szklanka
Cukier
2 
trochę
Cukier puder

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.86 g
Węglowodany
29.41 g
Tłuszcze
17.11 g
Wartość energetyczna
276.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

106 min
Krok 1
5 min
Do miękkiej palmy dodać cukier. Całość utrzeć.
Krok 2
10 min
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do utartej z cukrem palmy, dodawać jajka na przemian z mąką i ucierać dalej.
Krok 3
5 min
Tortownicę natłuścić i posypać mąką. Gotowe ciasto przelać do tortownicy.
Krok 4
10 min
Z obranych jabłek usunąć gniazda nasienne. Jabłka pokroić w półplasterki. Kawałki jabłek ułożyć na cieście.
Krok 5
75 min
Jabłecznik piec w 180 stopniach przez ok. 75 minut (sprawdzić patyczkiem).
Krok 6
1 min
Upieczone, przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Jabłecznik ucierany

Krok 1 z 6

Do miękkiej palmy dodać cukier. Całość utrzeć.

Jabłecznik ucierany

Krok 2 z 6

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do utartej z cukrem palmy, dodawać jajka na przemian z mąką i ucierać dalej.

Jabłecznik ucierany

Krok 3 z 6

Tortownicę natłuścić i posypać mąką. Gotowe ciasto przelać do tortownicy.

Jabłecznik ucierany

Krok 4 z 6

Z obranych jabłek usunąć gniazda nasienne. Jabłka pokroić w półplasterki. Kawałki jabłek ułożyć na cieście.

Jabłecznik ucierany

Krok 5 z 6

Jabłecznik piec w 180 stopniach przez ok. 75 minut (sprawdzić patyczkiem).

Jabłecznik ucierany

Krok 6 z 6

Upieczone, przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

Puszyste, ucierane ciasto z dodatkiem jabłek to nic innego, niż wspaniały deser na podwieczorek. Wypróbuj łatwy przepis, w którym wystarczy utrzeć masło z cukrem, proszkiem do pieczenia WINIARY, jajkiem i mąką. Gdy ciasto jest już jednolicie gładkie i puszyste wystarczy przełożyć je do formy i udekorować soczystymi plastrami jabłka. Tak przygotowaną formę wstawić do rozgrzanego piekarnika. Po niedługim czasie poczujesz wspaniały aromat ucieranego jabłecznika, który Swym smakowitym zapachem przywoła całą rodzinę.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha