Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Puszyste, ucierane ciasto z dodatkiem jabłek to nic innego, niż wspaniały deser na podwieczorek. Wypróbuj łatwy przepis, w którym wystarczy utrzeć masło z cukrem, proszkiem do pieczenia WINIARY, jajkiem i mąką. Gdy ciasto jest już jednolicie gładkie i puszyste wystarczy przełożyć je do formy i udekorować soczystymi plastrami jabłka. Tak przygotowaną formę wstawić do rozgrzanego piekarnika. Po niedługim czasie poczujesz wspaniały aromat ucieranegojabłecznika, który Swym smakowitym zapachem przywoła całą rodzinę.
Przygotowanie
106 min
Krok 1
5 min
Do miękkiej palmy dodać cukier. Całość utrzeć.
Krok 2
10 min
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do utartej z cukrem palmy, dodawać jajka na przemian z mąką i ucierać dalej.
Krok 3
5 min
Tortownicę natłuścić i posypać mąką. Gotowe ciasto przelać do tortownicy.
Krok 4
10 min
Z obranych jabłek usunąć gniazda nasienne. Jabłka pokroić w półplasterki. Kawałki jabłek ułożyć na cieście.
Krok 5
75 min
Jabłecznik piec w 180 stopniach przez ok. 75 minut (sprawdzić patyczkiem).
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0