Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bardzo smaczne i delikatne ciasto uwielbiane przez moją rodzinę.
Przygotowanie
96 min
Krok 1
15 min
Ze składników na ciasto zarabiam ciasto i dzielę na dwie nierówne części. Większą część rozwałkowuje na blaszkę.
Krok 2
10 min
Jabłka obieram i kroje w cienkie plastry i układam na cieście, posypuje je cukrem waniliowym.
Krok 3
10 min
Budynie gotuję na mleku z cukrem i masłem. Gorącym budyniem zalewam jabłka.
Krok 4
60 min
Przykrywam drugą częścią ciasta. Piekę 60 minut.
Krok 5
1 min
Zimne ciasto posypuje cukrem pudrem.
Krok 1
z
5
Ze składników na ciasto zarabiam ciasto i dzielę na dwie nierówne części. Większą część rozwałkowuje na blaszkę.
Krok 2
z
5
Jabłka obieram i kroje w cienkie plastry i układam na cieście, posypuje je cukrem waniliowym.
Krok 3
z
5
Budynie gotuję na mleku z cukrem i masłem. Gorącym budyniem zalewam jabłka.
Krok 4
z
5
Przykrywam drugą częścią ciasta. Piekę 60 minut.
Krok 5
z
5
Zimne ciasto posypuje cukrem pudrem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0