Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jabłecznik z budyniem

0
96 min
Łatwy

Składniki

-
15 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 szklanek
Mąka
1 szklanka
Cukier
3 
Jajko
1 kostka
Margaryna
1 kg
Jabłka
800 ml
Mleko
2 paczek
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
1 łyżka
Masło
1 paczka
Cukier wanilinowy WINIARY
2 łyżek
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
53.11 g
Wartość energetyczna
346.98 kcal
Tłuszcze
12.97 g
Białko
8.06 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

96 min
Krok 1
15 min
Ze składników na ciasto zarabiam ciasto i dzielę na dwie nierówne części. Większą część rozwałkowuje na blaszkę.
Krok 2
10 min
Jabłka obieram i kroje w cienkie plastry i układam na cieście, posypuje je cukrem waniliowym.
Krok 3
10 min
Budynie gotuję na mleku z cukrem i masłem. Gorącym budyniem zalewam jabłka.
Krok 4
60 min
Przykrywam drugą częścią ciasta. Piekę 60 minut.
Krok 5
1 min
Zimne ciasto posypuje cukrem pudrem.
Jabłecznik z budyniem

Krok 1 z 5

Ze składników na ciasto zarabiam ciasto i dzielę na dwie nierówne części. Większą część rozwałkowuje na blaszkę.

Jabłecznik z budyniem

Krok 2 z 5

Jabłka obieram i kroje w cienkie plastry i układam na cieście, posypuje je cukrem waniliowym.

Jabłecznik z budyniem

Krok 3 z 5

Budynie gotuję na mleku z cukrem i masłem. Gorącym budyniem zalewam jabłka.

Jabłecznik z budyniem

Krok 4 z 5

Przykrywam drugą częścią ciasta. Piekę 60 minut.

Jabłecznik z budyniem

Krok 5 z 5

Zimne ciasto posypuje cukrem pudrem.

Bardzo smaczne i delikatne ciasto uwielbiane przez moją rodzinę.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika