Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na łopatkę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Jabłecznik z budyniem

Jabłecznik z budyniem

(0)
1 godz 36 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest gosiaczuba

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

15 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4  szklanek
Mąka
1  szklanka
Cukier
3 
Jajko
1  kostka
Margaryna
2  łyżeczek
Proszek do pieczenia WINIARY
1  kg
Jabłka
800  ml
Mleko
2  opakowań
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
1  łyżka
Masło
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
2  łyżek
Cukier
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
8.06 g
Węglowodany
53.11 g
Tłuszcze
12.97 g
Wartość energetyczna
346.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Bardzo smaczne i delikatne ciasto uwielbiane przez moją rodzinę.

Przygotowanie

96 min
  • Krok 1

    15 min
    Ze składników na ciasto zarabiam ciasto i dzielę na dwie nierówne części. Większą część rozwałkowuje na blaszkę.
  • Krok 2

    10 min
    Jabłka obieram i kroje w cienkie plastry i układam na cieście, posypuje je cukrem waniliowym.
  • Krok 3

    10 min
    Budynie gotuję na mleku z cukrem i masłem. Gorącym budyniem zalewam jabłka.
  • Krok 4

    60 min
    Przykrywam drugą częścią ciasta. Piekę 60 minut.
  • Krok 5

    1 min
    Zimne ciasto posypuje cukrem pudrem.
Jabłecznik z budyniem

Krok 1 z 5

Ze składników na ciasto zarabiam ciasto i dzielę na dwie nierówne części. Większą część rozwałkowuje na blaszkę.

Jabłecznik z budyniem

Krok 2 z 5

Jabłka obieram i kroje w cienkie plastry i układam na cieście, posypuje je cukrem waniliowym.

Jabłecznik z budyniem

Krok 3 z 5

Budynie gotuję na mleku z cukrem i masłem. Gorącym budyniem zalewam jabłka.

Jabłecznik z budyniem

Krok 4 z 5

Przykrywam drugą częścią ciasta. Piekę 60 minut.

Jabłecznik z budyniem

Krok 5 z 5

Zimne ciasto posypuje cukrem pudrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Ciasto
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Szarlotka letnia

    Szarlotka letnia

    1 godz 55 min Średni
  • Szarlotka na ciepło z lodami

    Szarlotka na ciepło z lodami

    2 godz 5 min Łatwy
  • Szarlotka z papierówek

    Szarlotka z papierówek

    2 godz 15 min Łatwy
  • Budyniowiec z jabłkami

    Budyniowiec z jabłkami

    1 godz 32 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu