Jabłecznik z budyniem
96min
Łatwy
4 szklanek
Mąka
1 szklanka
Cukier
3
Jajko
1 kostka
Margaryna
2 łyżeczek
1 kg
Jabłka
800 ml
Mleko
2 opakowań
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
1 łyżka
Masło
1 opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
2 łyżek
Cukier
.
Wartości odżywcze
Białko
8.06 g
Węglowodany
53.11 g
Tłuszcze
12.97 g
Wartość energetyczna
346.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
96 min
Krok 1
15 min
Ze składników na ciasto zarabiam ciasto i dzielę na dwie nierówne części. Większą część rozwałkowuje na blaszkę.
Krok 2
10 min
Jabłka obieram i kroje w cienkie plastry i układam na cieście, posypuje je cukrem waniliowym.
Krok 3
10 min
Budynie gotuję na mleku z cukrem i masłem. Gorącym budyniem zalewam jabłka.
Krok 4
60 min
Przykrywam drugą częścią ciasta. Piekę 60 minut.
Krok 5
1 min
Zimne ciasto posypuje cukrem pudrem.
Bardzo smaczne i delikatne ciasto uwielbiane przez moją rodzinę.
Komentarze 0