
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Jabłecznik z budyniem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
15 minKrok 2
10 minKrok 3
10 minKrok 4
60 minKrok 5
1 min
Krok 1 z 5
Ze składników na ciasto zarabiam ciasto i dzielę na dwie nierówne części. Większą część rozwałkowuje na blaszkę.

Krok 2 z 5
Jabłka obieram i kroje w cienkie plastry i układam na cieście, posypuje je cukrem waniliowym.

Krok 3 z 5
Budynie gotuję na mleku z cukrem i masłem. Gorącym budyniem zalewam jabłka.

Krok 4 z 5
Przykrywam drugą częścią ciasta. Piekę 60 minut.

Krok 5 z 5
Zimne ciasto posypuje cukrem pudrem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0