Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ze składników na ciasto zarabiam ciasto i dzielę na dwie nierówne części. Większą część rozwałkowuje na blaszkę.
Jabłka obieram i kroje w cienkie plastry i układam na cieście, posypuje je cukrem waniliowym.
Budynie gotuję na mleku z cukrem i masłem. Gorącym budyniem zalewam jabłka.
Przykrywam drugą częścią ciasta. Piekę 60 minut.
Zimne ciasto posypuje cukrem pudrem.